
CELEBS
Νίτσα Μαρούδα: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου
Τη βρήκαν νεκρή στο σπίτι της

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Νίτσα Μαρούδα, στα 87 της χρόνια.
Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebbok.
«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ αποκαλύπτοντας και την αιτια του θανάτου της.
«Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4:30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας, Αγαπημένη Νίτσα».
Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα
Η Ελένη Μαρούδα, όπως είναι το όνομά της, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 κι έγινε γνωστή μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες ελληνικού κινηματογράφου.
Συμμετείχε σε πολλές ταινίες την δεκαετία '60 και του '70 κι έγινε γνωστή για τους κωμικούς ρόλους της ναζιάρας, ξανθιάς κοπέλας.
Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία Το Αγρίμι του Κώστα Καραγιάννη, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Φίνος Φιλμ με την ταινία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες του Αλέκου Σακελλάριου.
Ακολούθησαν δεκάδες ταινίες, με χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις ταινίες Δεσποινίς Διευθυντής (1964, Φίνος Φιλμ), Ο Μικές Παντρεύεται (1968, Φίνος Φιλμ), και Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης (1968, Φίνος Φιλμ) στην οποία η χαρακτηριστική ατάκα της «Θέλετε ένα περγαμόντο;» έγραψε ιστορία.
Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της, Ιωάννα, είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.
SELECTIONS
- Κυριακή στο σπίτι; Αυτές είναι οι πιο αποτελεσματικές diy μάσκες για μεταξένια χείλη
- Γιατί ένα tailored blazer είναι ο απόλυτος υπερήρωας της χειμερινής γκαρνταρόμπας
- 3 beauty ιδέες που κάθε γυναίκα που αγαπάει την ομορφιά οφείλει να κάνει πράξη το Σαββατοκύριακο
- Interview για δουλειά; Αυτό είναι το ιδανικό μακιγιάζ