Skip to main content

CELEBS

Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με ανίατη νευρολογική ασθένεια

Τι είπε για το Stiff Person Syndrome η διάσημη τραγουδίστρια



Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια νευρολογική ασθένεια και προκάλεσε ανησυχία στους θαυμαστές της σε όλο τον πλανήτη.

ΣΕΛΙΝ ΝΤΙΟΝ

H 54χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε πως η πάθηση που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και της προκαλεί σπασμούς σε ολόκληρο το σώμα της ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και προσβάλει ένα άτομο στο εκατομμύριο. Πρόκειται για ανίατη πάθηση, η οποία όσο εξελίσσεται μετατρέπει τους ασθενείς σε αγάλματα, προκαλώντας μυϊκή ακαμψία.

Το σύνδρομο Stiff-man ή στα ελληνικά «σκληρό προσωπείο», προέρχεται από την αγγλική λέξη stiff που σημαίνει «σκληρός» και πρόκειται για μια κινητική διαταραχή, η οποία παρουσιάζεται μετά από μια απτική, οπτική ή ακουστική πρόκληση, όπως π.χ. μια συναισθηματική φόρτιση, όπου οδηγεί σε μια ενσυνείδητη σύσπαση του προσώπου με παθητικές κινήσεις.

Όπως ήταν φυσικό, αποφασίστηκε και αναβολή της Ευρωπαϊκής περιοδείας της σταρ. Το 2023, η Σελίν Ντιόν θα επισκεπτόταν και την Ελλάδα, ωστόσο η εμφάνισή της στις 9 Ιουνίου 2023 δε θα πραγματοποιηθεί.

Η ανάρτηση της Σελίν Ντιόν για το πρόβλημα υγείας

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς