Skip to main content

CELEBS

Μαρία Παπαφωτίου: Η μηχανικός που έγινε ηθοποιός στα 30 της

Τι λέει για τη σχέση της με τον Κώστα Γάκη και το «Φλόγα και Άνεμος»



Η Μαρία Παπαφωτίου ανήκει στη νέα γενιά ταλαντούχων ηθοποιών του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ξεκίνησε την υποκριτική στα 30 της, καθώς είναι απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως μηχανικός και μέσα σε έξι χρόνια κατάφερε να πρωταγωνιστεί σε δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές.

H ηθοποιός εξηγεί στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη πώς ξαφνικά στα 30 της αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην καριέρα της και από απόφοιτη μηχανικός στο τμήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να γίνει ηθοποιός: «Δεν το αποφάσισα πολύ συνειδητά, είχα επαφή μέσω δύο φιλενάδων μου με τη θεατρική ομάδα στούντιο Υπό το μηδέν κάτι που με ενθουσίασε πολύ και το δοκίμασα και μετά το ένα έφερε το άλλο και άρχισα να δουλεύω».

Η νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Φλόγα και άνεμος», βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, μεταφέρει στη μικρή οθόνη μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες: τον Γέρο της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου και την grande dame του ελληνικού θεάτρου Κυβέλης, σε μια έντονη εποχή της πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Οι ομοιότητες της Μαρίας με την «Κυβέλη» από το Φλόγα και Άνεμος

μαρια παπαφωτίου

Η Μαρία μοιράζεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κυβέλης μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Για το Φλόγα και Άνεμος ο υπεύθυνος είναι ο Στέφανος Δάνδαλος, καθώς είχαμε κάνει στο θέατρο την Ιστορία Χωρίς Όνομα που ήταν βιβλίο του ίδιου και μετά στην καραντίνα είχε την ιδέα να κάνει κάτι τηλεοπτικό και έτσι μεταφέρθηκε το Φλόγα και Άνεμος τηλεοπτικά.

Με την Κυβέλη νιώθω ότι έχω πολλές ομοιότητες, θα μπορούσα να είμαι εγώ σε πιο παλιά εποχή. Είναι παρορμητική, δρα σύμφωνα με τις επιθυμίες της και κάνει ότι λέει η καρδιά της. Τη θαυμάζω πολύ».

μαρια παπαφωτιου

Eπίσης, η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον δεύτερο κύκλο της σειράς του Open «Κόκκινο Ποτάμι»: «Ήθελα από καιρό να συνεργαστώ με τον Μανούσο Μανουσάκη και όταν μου έγινε η πρόταση είχα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα αλλά όταν βρεθήκαμε ήξερα ότι θα κάνω τα πάντα για να συνεργαστούμε γιατί το ήθελα πολύ».

Ο έρωτας με τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη

Η Μαρία Παπαφωτίου βρίσκεται σε σχέση με τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και αναφερόμενη στο εάν βοηθάει να είναι μαζί στην ζωή και την δουλειά αναφέρει.

«Πιστεύω και σε βοηθάει και όχι ανάλογα τις φάσεις της ζωής και τις δουλειές, δηλαδή κάθε φορά έχει να κάνει με το πώς νιώθεις εσύ», δηλώνει στο star.gr

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Προτεινόμενα