Skip to main content

CELEBS

Κατερίνα Διδασκάλου: «Τα παιδιά και τα εγγόνια μου με έκαναν καλύτερη ηθοποιό»

Η συνέντευξη της «ηγουμένης Φιλαρέτης» από το Μαύρο Ρόδο



Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι μια ηθοποιός που καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένας απαιτητικός ρόλος.

Αυτό συνέβη και φέτος που υποδύεται την ηγουμένη Φιλαρέτη στη σειρά Μαύρο Ρόδο. Μάλιστα, το καλοκαίρι πήγε μία εβδομάδα σε μοναστήρι, πριν τα γυρίσματα της σειράς.

 
 
 
 
 
 

A post shared by Katerina Didaskalou (@katerina_didaskalou_official)

«Είναι ένας ρόλος που ενθουσιάστηκα όταν μου τον πρότειναν γιατί δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω κάνει είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο. Είμαι ευτυχής που το κάνω. Όταν βγαίνεις από μία σειρά όπως είναι οι “Μέλισσες” και καταλάβεις τι σημαίνει μεγάλος αντίκτυπος στον κόσμο, υπήρχαν πολλοί συντελεστές ίδιοι με τις “Μέλισσες”. Το στοιχείο της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο θέμα, βαθιά ριζωμένο μέσα μας, όπως και του απαγορευμένου έρωτα. Όλα αυτά συναντιούνται. Επίσης, η διαφορά του κοσμικού κόσμου με τον μοναστικό κόσμο», είπε αρχικά στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα».

«Χάρηκα πάρα πολύ που πήρα την απόφαση να κλειστώ σε μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη οι μοναχές. Εάν δεν έχεις ζήσει αυτό το χρώμα, την απόλυτη ησυχία, το πρωί που χτυπάει η καμπάνα, είναι μία πολύ ειδική κατάσταση που πρέπει να τη βιώσεις για να μπορέσεις να την αναπαράγεις. Έμεινα μια βδομάδα, λόγω περιοδείας δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Την εμπειρία που έζησα ήταν μοναδική, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους. Κάναμε υπέροχες συζητήσεις.

Έχουμε κανονίσει κάθε χρόνο να πηγαίνω για μία επίσκεψη. Μου έκανε πολύ καλό σαν ηρεμία, είναι υπέροχη η θέα αλλά είναι και οι άνθρωποι. Το πώς σου ανοίγονται, μου άνοιξαν την καρδιά τους. Είδα μία ηγουμένη πολύ φωτισμένη και ήμουν τυχερή γιατί τέτοια ηγουμένη είναι και η Φιλαρέτη. Από την ηγουμένη πήρα το επίθετό της, μετά τα πιο σημαντικά είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της. Ο δυναμισμός και η αίσθηση της δικαιοσύνης. Και το γεγονός ότι έχει βγει από μια ζωή βασανισμένη που της συνέβη στα νιάτα της, δεν είναι τυχαίο. Μιλάω συχνά με το μοναστήρι και ζητάω συμβουλές για τον ρόλο μου. Πώς θα ψάλλω ένα συγκεκριμένο τροπάριο για παράδειγμα», ανέφερε η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Καλλιτέχνης δε σημαίνει άρρωστος άνθρωπος»

Η ταλαντούχα αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo τονίζοντας: «Σίγουρα έχουν μαζευτεί κάποιοι, κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει να ασκείς εξουσία με αυτόν τον ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο. Να πάψουν να δημιουργούνται κοινωνικές πληγές. Δεν πλησιάζεις το παιδί που δεν ξέρει τι του γίνεται. Δε χρειάζεται να είναι ανήλικο νομικά, ακόμα και ένα 19χρονο παιδί δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Και όταν τον πλησιάζει ένας με εξουσία και του λέει “είμαι ερωτευμένος”, πρέπει να έχεις λίγο μυαλό στο κεφάλι σου να καταλάβεις. Με εξοργίζει όλο αυτό, ακόμα. Είναι μία πληγή κοινωνική και όχι μόνο στο θέατρο. Απλά στο θέατρο είναι πιο προβεβλημένο και ακούγεται. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους δυστυχώς. Είναι πολύ γνωστό το στερεότυπο του προϊσταμένου που ασκεί εξουσία στους υφιστάμενούς του.
Όταν ένας άνθρωπος είναι κακότροπος απέναντι στον κατώτερο του και τον υποβιβάζει, το θεωρώ τραγικό. Για να είσαι μεγάλος καλλιτέχνης, δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άρρωστος στην ψυχή. Επιτέλους, καλλιτέχνης δε σημαίνει άρρωστος άνθρωπος. Σημαίνει υγιής και στο σώμα και την ψυχή και κυρίως άνθρωπος που σέβεται τον συνάνθρωπό του».


Η αγάπη για τα παιδιά και τα εγγόνια της

Εκτός από μια επιτυχημένη ηθοποιός η Κατερίνα Διδασκάλου είναι μια ευτυχισμένη μαμά, ενώ όπως λέει η ίδια είναι πλέον καλύτερος άνθρωπος.

«Είναι γιορτές με την οικογένεια και τα εγγόνια. Δε με πειράζει η λέξη γιαγιά. Είναι υπέροχο και αυτές τις γιορτές χαίρομαι που έχω εγγόνια γιατί τα παιδιά έχουν πάντα αυτή τη μαγική ιδιότητα να μαγεύονται με το παραμικρό πράγμα. Εγώ έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος ηθοποιός, τώρα με τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου», πρόσθεσε η Κατερίνα Διδασκάλου.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.