Ηλέκτρα Νικολούζου: Η ηλικία, οι δύσκολες στιγμές κι η ερωτική απογοήτευση

Το βιογραφικό της «Αγγελικής» από τη σειρά Μαύρο Ρόδο

allyou.news

Τι κι αν το ευρύ κοινό τη γνώρισε το περασμένο φθινόπωρο μέσω του ρόλου της «Αγγελικής» στη σειρά Μαύρο Ρόδο, η Ηλέκτρα Νικολούζου έχει μια πολύ σημαντική παρουσία στο θέατρο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Γεννημένη καλλιτέχνης, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό, περνώντας στη συνέχεια στο θέατρο, με μια μικρή παρουσία στην τηλεόραση.

Φέτος τη βλέπουμε στον ρόλο της «Αγγελικής Σπηλιώτη Καστρινού» στο Μαύρο Ρόδο, μιας γυναίκας που βρίσκεται ανάμεσα σε δυο άντρες με το τέλος της, όπως βλέπουμε στα τελευταία επεισόδια, να μην είναι... αίσιο!

Ποια είναι η Ηλέκτρα Νικολούζου

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1977. Είναι 45 ετών κι ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού.

Έχει καταγωγή από την Κέρκυρα.

Ήρθε στην Αθήνα μόνη της σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει χορό. «Κατάλαβα ότι με περιόριζε ο χορός. Έπρεπε να ξυπνάω στις 6 κάθε μέρα, να τρώω συγκεκριμένα πράγματα και να ζυγίζομαι κάθε μέρα. Όταν παράτησα το χορό δεν το είπα στους γονείς μου για να μην τους στενοχωρήσω και μόνη μου επέλεξα να πάω στο Θέατρο Τέχνης», είχε δηλώσει στο eculutre. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως πέρασε ένα μικρό σκοτάδι στη ζωή της όταν παράτησε τον χορό.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1997 κι από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κούν το 2000. «Την αγαπώ την υποκριτική, με ταλαιπωρεί, με βασανίζει, την ξαναγαπάω, τη διώχνω, έρχεται. Φυσικά κι αγαπώ τη δουλειά μου, τη λατρεύω. Αλλά πολλές φορές έχω σκεφτεί να ζήσω και χωρίς αυτήν», έχει πει.

Συνεργάστηκε στο θέατρο με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στις παραστάσεις Εθνικός Ύμνος και Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η τρίτη μνήμη, με τον Eric Pold στο Δημόσιοι Χώροι και με τον Γιάννη Χουβαρδά στη Βερενίκη.

Η Ηλέκτρα Νικολούζου υποδύθηκε τη σύζυγο του Λεωνίδα Κακούρη στο Μαύρο Ρόδο

Η Ηλέκτρα Νικολούζου υποδύθηκε τη σύζυγο του Λεωνίδα Κακούρη στο Μαύρο Ρόδο

Φέτος τη βλέπουμε στον ρόλο της «Αγγελικής», συζύγου του Λεωνίδα Κακούρη, στο Μαύρο Ρόδο.

Ηλέκτρα Νικολούζου: Οι σειρές που έχει παίξει

Γη και ουρανός 2005|2005 Mega
Δυο μέρες μόνο 2005|2005 Mega
Ιστορίες από την απέναντι όχθη: Ιώβ 2007|2007 ΑΝΤ1
Κλεμμένη ζωή 2007|2007 ΑΝΤ1
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Νυχτερινό τηλεφώνημα 2007|2007 Alpha
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν 2007|2007 Alpha
Steps 2011|2011 ΑΝΤ1
Καρυωτάκης 2009|2009 ΕΤ1

Η Ηλέκτρα Νικολούζου έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις τα τελευταία 20 χρόνια/ Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η Hλέκτρα Νικολούζου με τη Λένα Δροσάκη σε θεατρική πρεμιέρα

Η Hλέκτρα Νικολούζου με τη Λένα Δροσάκη σε θεατρική πρεμιέρα /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ηλέκτρα Νικολούζου: Θέλει να... παραλύει από έρωτα!

Για τον ρόλο που παίζει ο έρωτας στη ζωή της, η ηθοποιός σημείωσε στην εκπομπή Πάμε Δανάη!: «Άξιζε τον κόπο που έζησα τον έρωτα και παρέλυσα, και θα συνεχίσω να παραλύω. Θα ήθελα να έχω οικογένεια κι ακόμη θέλω, αλλά μπορεί να το έχω εξιδανικεύσει μέσα μου, γιατί έλεγα ότι θέλω να κάνω παιδί από έρωτα. Ήμουν υπερ-ρομαντική».

Μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, δήλωσε για τον έρωτα: «Όλοι περνάμε τέτοιες στιγμές, που έχουν να κάνουν με ερωτική απογοήτευση και με ένα κούνημα της ζωής σου γενικότερα. Εμένα ήταν μια τέτοια στιγμή κι ήταν επαγγελματικά που έπρεπε το τοπίο να καθαρίσει από κάποια πράγματα. Δόξα τω Θεώ είμαι ένας τυχερός άνθρωπος που δουλεύω με ανθρώπους που θέλω κι αγαπώ και με πιστεύουν και τους πιστεύω. Ήταν όμως μια πολύ δύσκολη στιγμή αυτή. Κυρίως προσωπικά».

Ηλέκτρα Νικολούζου: Η συμμετοχή στο Μαύρο Ρόδο

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της, η πρόταση για να παίξει στη σειρά ήρθε σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή της ζωής της. «Είχα περάσει μία δύσκολη προσωπική ιστορία, έκλεισα τα πάντα και πήγα στην Κέρκυρα. Ήθελα να γιατρευτώ και για αυτό πήγα εκεί, μέχρι που μια μέρα οι γονείς μου διαισθάνθηκαν ότι κάτι καλό θα μου συμβεί κι ήρθε η πρόταση για τη σειρά», είπε.

Ο Γιάννης Κουκουράκης υποδύθηκε τον δεύτερο άντρα στη ζωής της «Αγγελικής»

Ο Γιάννης Κουκουράκης υποδύθηκε τον δεύτερο άντρα στη ζωής της «Αγγελικής»

«Ήρθα στην Αθήνα, συνάντησα τον Κώστα Αναγνωστόπουλο (σ.σ. τον σκηνοθέτη της σειράς), διαβάσαμε μια σκηνή με τον Λεωνίδα Κακούρη κι ήταν σαν να γνωριζόμασταν από πάντα», πρόσθεσε για τον ρόλο της «Αγγελικής».

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares