Skip to main content

CELEBS

Ελένη Ράντου για γενική απεργία των ηθοποιών: «Πυροβολούμε τα πόδια μας»

Η αντίδραση του Σπύρου Μπιμπίλα και του ΣΕΗ



Η Ελένη Ράντου κι η Κάτια Δανδουλάκη δε συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών την περασμένη εβδομάδα.

Ως γνωστόν, η απεργία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξισώνει πτυχία δραματικών σχολών κι εν γένει καλλιτεχνικών σπουδών, με απολυτήρια Λυκείου. Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των σωματείων των ηθοποιών, των μουσικών, αλλά κι όσων φοιτούν και δραστηριοποιούνται στους χώρους του κινηματογράφου και του χορού.

Η Ελένη Ράντου, που φέτος παρουσιάζει τον μονόλογο Το πάρτυ της ζωής μου στο θέατρο Διάνα, έπαιξε κανονικά για το κοινό την Τετάρτη και την Πέμπτη, εκφράζοντας την αντίθεσή της, στην απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η απόφαση της Ελένης Ράντου να κρατήσει το θέατρό της ανοιχτό, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

Η απόφαση της Ελένης Ράντου να κρατήσει το θέατρό της ανοιχτό, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η ηθοποιός μέσα από μία δημοσίευσή της αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας: «Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στον τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δε μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα. Δώστε μια λύση σε ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά. Το ερώτημά για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, η αν πυροβολούμε τα πόδια μας μ αυτό τον τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή».

Δείτε την ανάρτηση της Ελένης Ράντου

https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=737193827768467&id=100044335694245&_rdc=1&_rdr

 

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα σε Ελένη Ράντου και Κάτια Δανδουλάκη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook: «Ακούσαμε με έκπληξη την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας Κάτια Δανδουλάκη που κράτησε ανοιχτό το θέατρο της, την μέρα της μεγάλης απεργίας όλων των καλλιτεχνών (αναφαίρετο δικαίωμα στον κάθε πολίτη να μη συμφωνεί με απόφαση των οργάνων) ότι αυτό έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Κρίμα είναι να μας κατατάσσει όλους ότι μόνο μέλημα έχουμε την εργαλειοποίηση των προβλημάτων γιατί έρχονται εκλογές!

Κάτια Δανδουλάκη & Ελένη Ράντου μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΕΗ!

Κάτια Δανδουλάκη & Ελένη Ράντου μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΕΗ! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Μα πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ της. Δεν το φέραμε εμείς! Εξάλλου ακόμα και οι ηθοποιοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα είναι στους δρόμους και αυτοί! Αυτό λέει πολλά. Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο θέατρο και να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν από φόβο; Να μην την κακοκαρδίσουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo πως φοβούνται να της πουν το αυτονόητο; Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο πολιτισμός αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα δεν έχεις παρά να το κάνεις!

Όσο για την αγαπητή κι αξιόλογη Ελένη Ράντου που επίσης κράτησε ανοιχτό το θέατρο της παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι όχι μέλος του ΣΕΗ…».

Δείτε την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1897199577286139&id=100009883453348&_rdc=1&_rdr

 

Η τοποθέτηση της Κάτιας Δανδουλάκη

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε την περασμένη Παρασκευή στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα κι αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο η ίδια κι ο θίασός της, δε συμμετείχε στην πανελλήνια απεργία των ηθοποιών.

Όπως εξήγησε η ηθοποιός: «Αυτά τα θέματα, που είναι πολύ μεγάλα, δε λύνονται στο πόδι. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση και να καταλάβουμε ότι δε διαφωνεί κανένας με τον στόχο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει 20 και χρόνια και βρέθηκε να γίνει μια απεργία, επειδή συμφωνούμε όλοι; Συμφωνώ, είμαι ιδιώτης παραγωγός, αλλά είμαι κι ηθοποιός. Βρέθηκε αυτή η στιγμή, όταν το θέατρο πεθαίνει στην κυριολεξία. Όταν παίζουμε κι έχουμε κηδέψει τη μητέρα μας, τον πατέρα μας, τους αδερφούς μας κι έχουμε παίξει με 40 πυρετό», ανέφερε αρχικά.

Το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη παρέμεινε ανοιχτό κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των ηθοποιών

Το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη παρέμεινε ανοιχτό κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των ηθοποιών /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός; Κατ’ αρχήν δεν έχω κάτι να διαμαρτυρηθώ, γιατί όλοι συμφωνούμε. Μου φαίνεται τρελό κι υποτιμά τη νοημοσύνη μου. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται. Δεν έχει στόχο. Μου φταίει κάποιος και πάω και σκοτώνω κάποιον άλλον; Κλείνω ποιο θέατρο; Το πονεμένο; Από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Μη μου πούνε ότι δεν είμαι μαζί με τους συναδέλφους. Δεν έχει λογική. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Ας κάτσουμε να σκεφτούμε… Άντε μία ημέρα κάνουμε απεργία. Δύο; Άντε και τρίτη; Όχι, ευχαριστώ. Το θέατρο δεν είναι για να βγαίνουμε στη σκηνή, ούτε να κάνουμε κήρυγμα ούτε να τους λέμε τα προβλήματά μας. Αυτά λέγονται στα υπουργεία, στους δρόμους. Το θέατρο δεν το αγγίζουμε. Η στάση μας είναι πολιτική, όχι κομματική κι όχι ξαφνικά δύο μήνες πριν τις εκλογές» απάντησε η Κάτια Δανδουλάκη για τη διαμαρτυρία των καλλιτεχνών.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.