Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια με την οποία διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις;

Νέο «χτύπημα» για τον 67χρονο σταρ μετά την αφασία

allyou.news

Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του 67χρονου κινηματογραφικού σταρ Μπρους Γουίλις, ο οποίος διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς Πολύ σκληρός για να πεθάνει (Die Hard) είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας, λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Έκτοτε η κατάσταση του επιδεινώθηκε. «Πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», αναφέρει η οικογένεια του Γουίλις σε ανακοίνωσή της. «Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους», εξηγεί.

Μπρους Γουίλις: Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

«Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνουν οι συγγενείς, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εντατικοποίηση της επιστημονικής έρευνας.

Η ανάρτηση της πρώην συζύγου του, Ντέμι Μουρ

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συχνότερα σε ασθενείς ηλικίας 40-65 ετών κι αποτελεί το 1/5 των καταγεγραμμένων μορφών άνοιας.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares