Skip to main content

CELEBS

Άλεκ Μπάλντουιν: Αποσύρθηκε η μία κατηγορία για ανθρωποκτονία

Ο δημοφιλής ηθοποιός γλίτωσε 5 χρόνια φυλάκισης



Παγκόσμιο σοκ είχε προκληθεί τον Οκτώβριο του 2021 στο άκουσμα της είδησης ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε άνθρωπο.

Η υπόθεση είναι πρωτοφανής, καθώς είναι η πρώτη φορά που ηθοποιός κατηγορείται για πυροβολισμό κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, αποσύρθηκε η μία κατηγορία που τον ήθελε να εκτίει ποινή 5 ετών.

Το ατύχημα που έμελε να αλλάξει τη ζωή του δημοφιλούς ηθοποιού για πάντα έγινε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας γουέστερν σε ράντζο στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό.

Ο Μπάλντουιν βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της Ουκρανής κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν δεν αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο φυλάκισης πέντε ετών, αφού οι εισαγγελείς απέρριψαν μέρος των κατηγοριών για τον ρόλο του στο «θανατηφόρο» γύρισμα της ταινίας Rust, αλλά και πάλι θα μπορούσε να φυλακιστεί για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο 64χρονος Baldwin πρόκειται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αμερικανικό δικαστήριο την Παρασκευή.

Η πρώτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Baldwin -ακούσια ανθρωποκτονία- απαιτεί απόδειξη υποκείμενης αμέλειας.

Η δεύτερη κατηγορία -ακούσια ανθρωποκτονία κατά τη διάπραξη νόμιμης πράξης- απαιτεί απόδειξη ότι υπήρξε κάτι περισσότερο από απλή αμέλεια σε θάνατο, καθώς υπήρξε χρήση πυροβόλου όπλου, η οποία καθιστά το έγκλημα τιμωρούμενο με υποχρεωτική φυλάκιση πέντε ετών.

Αυτή η δεύτερη κατηγορία έχει πλέον αφαιρεθεί, μειώνοντας την πιθανή ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο Baldwin από τουλάχιστον πέντε χρόνια σε μέγιστο 18 μηνών.

Η νομική ομάδα του ηθοποιού-παραγωγού είχε αντιταχθεί στην ενίσχυση με πυροβόλο, λέγοντας ότι ήταν αντισυνταγματική, επειδή έγινε νόμος μόνο μετά τον πυροβολισμό του Οκτωβρίου 2021.

«Για να αποφευχθούν περαιτέρω αντιδικίες από τον κ. Baldwin και τους δικηγόρους του, ο εισαγγελέας και ο ειδικός εισαγγελέας αφαίρεσαν την ενίσχυση του όπλου στις κατηγορίες για ακούσια ανθρωποκτονία από αμέλεια στο θάνατο της Halyna Hutchins στο πλατό της ταινίας Rust», δήλωσε η Heather Brewer, εκπρόσωπος. για τον Πρώτο Δικαστικό Εισαγγελέα του Νέου Μεξικού.

Η δεύτερη κατηγορία απορρίφθηκε επίσης κατά της Hannah Gutierrez-Reed, η οποία ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στο σετ. Ο δικηγόρος της είπε ότι «επικροτούν» την απόφαση.

Ο νομικός αγώνας του Μπάλντουιν

Η περίπτωση του Baldwin είναι πρωτοφανής, καθώς υπάρχει ελάχιστο ή καθόλου προηγούμενο για έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ να αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για πυροβολισμό σε γυρίσματα.

Η Χάτσινς πέθανε όταν ένα όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια προβών για την ταινία γουέστερν Rust τον Οκτώβριο του 2021.

Ο σκηνοθέτης Joel Souza τραυματίστηκε επίσης στο περιστατικό στο Bonanza Creek Ranch στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού.

Ο Μπάλντουιν αρνήθηκε την ευθύνη. Είπε ότι όπλισε το περίστροφο, αλλά ποτέ δεν τράβηξε τη σκανδάλη και ήταν δουλειά της Gutierrez-Reed και άλλων επαγγελματιών υπεύθυνων για τα όπλα να διασφαλίσουν ότι ήταν άδειο.

Το FBI είπε ότι το περίστροφο «λειτουργούσε κανονικά» και δε θα πυροβολούσε, χωρίς να πατηθεί η σκανδάλη.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος