Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης στο Λος Άντζελες

Νέα καταδίκη για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

allyou.news

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε επιπλέον 16 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλικά εγκλήματα στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Στον κινηματογραφικό παραγωγό είχε επιβληθεί ήδη ποινή φυλάκισης 23 χρόνων για εγκλήματα ίδιας φύσεως, στη Νέα Υόρκη.

Ο Γουάινστιν φανερά καταβεβλημένος στη δικαστική αίθουσα τον περασμένο Οκτώβριο

Ο Γουάινστιν φανερά καταβεβλημένος στη δικαστική αίθουσα τον περασμένο Οκτώβριο /Φωτογραφία AP Images/Etienne Laurent

Ο παραγωγός κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάραιναν, για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και βίαιη σεξουαλική διείσδυση από ξένο αντικείμενο.

Και οι τρεις κατηγορίες προέρχονται από την ίδια γυναίκα, η οποία στο δικαστήριο συστήθηκε ως «Jane Doe 1» για να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Υποστηρίζει πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον παραγωγό σε δωμάτιο που διέμενε στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ βρισκόταν στην πόλη για να παρευρεθεί στο Los Angeles Italia Film Festival.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στα βραβεία Όσκαρ το 201

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στα βραβεία Όσκαρ το 2014 /Φωτογραφία AP Images/Jordan Strauss

Ο 70χρονος δεν καταδικάστηκε για τέσσερις ακόμα κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ αθωώθηκε για τη σεξουαλική επίθεση που φέρεται να είχε κάνει σε μια θεραπεύτρια μασάζ.

Οι ένορκοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ετυμηγορία για δύο κατηγορίες που σχετίζονται με τις υποθέσεις της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, σκηνοθέτιδας ντοκιμαντέρ και συζύγου του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ενώ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ομόφωνη απόφαση σχετικά με τους ισχυρισμούς της Λορέν Γιανγκ, μοντέλου και σεναριογράφου.

Η νομική ομάδα του παραγωγού ζήτησε νέα δίκη, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή των ενόρκων είχε ακατάλληλες οδηγίες κι ότι τους απαγορεύτηκε να παρουσιάσουν ορισμένα στοιχεία που σχετίζονται με την «Jane Doe 1».

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares