Όταν χάνεις το Όσκαρ μέσα από τα χέρια σου - H viral αντίδραση της Μπάσετ

Το Twitter κάνει λόγο για ρατσισμό στα Oscars 2023

allyou.news

Η Τζέιμι Λι Κέρτις κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ με την αντίπαλό της στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου Άντζελα Μπάσετ, να... μην ενθουσιάζεται και τόσο!

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είχε μια από τις πιο ενθουσιώδης αντιδράσεις στη βραδιά των Όσκαρ

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είχε μια από τις πιο ενθουσιώδης αντιδράσεις στη βραδιά των Όσκαρ /Φωτογραφία AP Images/Chris Pizzello

Οι συνομήλικες Μπάσετ και η Τζέιμι Λι Κέρτις ήταν κι οι δύο υποψήφιες για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις ρόλους τους στις ταινίες Black Panther: Wananda Forever και Τα Πάντα Όλα, που σάρωσε στη φετινή απονομή των βραβείων.

«Πάγωσε» η Άντζελα Μπάσετ όταν άκουσε ότι δεν κέρδισε το Όσκαρ Β" Γυναικείου Ρόλου!

«Πάγωσε» η Άντζελα Μπάσετ όταν άκουσε ότι δεν κέρδισε το Όσκαρ Β" Γυναικείου Ρόλου!

Το βραβείο κατέκτησε τελικά η Τζέιμι Λι Κέρτις με την 64χρονη Μπάσετ να μη δείχνει και τόσο ενθουσιασμένη. Όπως, μάλιστα, κατέγραψαν οι κάμερες, δε σηκώθηκε καν από την θέση της για να χειροκροτήσει την αντίπαλό της.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter απογοητεύτηκαν που είδαν την πρωταγωνίστρια να φέρεται με τέτοια... μικροπρέπεια, ενώ άλλοι απλώς απογοητεύτηκαν που δεν κέρδισε η Μπάσετ, κατηγορώντας την Ακαδημία για υποτίμηση των μαύρων ηθοποιών του Χόλιγουντ υπέρ των λευκών υποψηφίων, κοινώς για ρατσισμό.

Εκθαμβωτική η Άντζελα Μπάσετ με τουαλέτα Moschino

Εκθαμβωτική η Άντζελα Μπάσετ με τουαλέτα Moschino /Φωτογραφία AP Images/Jordan Strauss

«Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ με πληγώνει», ανέφερε κάποιος με έναν άλλον να σχολιάζει: «Ανεξάρτητα από το ποιος κέρδισε αυτό το Όσκαρ… η Άντζελα Μπάσετ θα μπορούσε να χειροκροτήσει τη νικήτρια. Το να κάθεσαι εκεί και να μη χειροκροτάς επειδή δεν κέρδισες... ».

«Άντζελα Μπάσετ - να χάνεις με αξιποπρέπεια. Όχι να κάθεσαι εκεί κατσουφιασμένη και τσαντισμένη», πρόσθεσε ένας τρίτος.

Κάποιοι άλλοι θαυμαστές σχολίασαν λίγο διαφορετικά την αντίδρασή της. «Μου λες ότι αυτή η γλυκανάλατη παράσταση από την Τζέιμι Λι Κέρτις ήταν καλύτερη από αυτό το έργο τέχνης που παρέδωσε η Άντζελα Μπάσετ;» έγραψε κάποιος.

«Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ στην αναφώνηση του ονόματος της Τζέιμι Λι Κέρτις,.. μπορείτε να καταλάβετε πόσα θα σήμαινε για εκείνη αυτό το Όσκαρ. Είναι, ήταν και θα είναι πάντα απίστευτη. Ελπίζω να τη δω σύντομα σε αυτή τη σκηνή», συμπλήρωσε κάποιος άλλος.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares