Skip to main content

CELEBS

Ρένα Κουμιώτη: Ο γάμος στα 13, ο θάνατος του γιου της και η φωτιά στο γηροκομείο

Έζησε μια γεμάτη ζωή, έκανε δύο γάμους, απέκτησε δυο γιους και δυο εγγόνια



Σε ηλικία 81 ετών «έφυγε» από τη ζωή η σπουδαία τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η τραγουδίστρια, που πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Απριλίου, έζησε μια γεμάτη ζωή, έκανε δύο γάμους, απέκτησε δυο γιους και δυο εγγόνια και γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Ωστόσο, η μοίρα ήταν σκληρή για τη Ρένα Κουμιώτη, η οποία το καλοκαίρι του 2022 έχασε τον πρωτότοκο γιο της, Νίκο Σαββίδη από ανακοπή καρδιάς. Εκείνη δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του, καθώς οι δυνατές συγκινήσεις δε θα έκαναν καλό στην υγεία της.

Ρένα Κουμιώτη: Ο θάνατος της μητέρας της όταν ήταν μωρό

Η Ρένα Κουμιώτη μεγάλωσε στη Δραπετσώνα και την Κοκκινιά. Η μητέρα της ήταν από την Κωνσταντινούπολη και ο πατέρας της από τη Σμύρνη. Ήταν μόλις 7 μηνών όταν η μητέρα της έφυγε από τη ζωή. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στη Lifo είχε πει: «Οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες. Από τη Νέα Ιωνία, όπου γεννήθηκα, βρεθήκαμε στη Δραπετσώνα και από κει στην Κοκκινιά. Μέχρι σήμερα αισθάνομαι πιο πολύ Β’ Πειραιάς, Κοκκινιώτισσα. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός. Τη μητέρα μου την έχασα όταν ήμουν επτά μηνών, νεότατη, στα 20 της, από επιπλοκές του θυρεοειδή, που τότε δεν ήταν αντιμετωπίσιμες οι αρρώστιες του.

Μας μεγάλωσε η μητέρα της, η γιαγιά μου, εμένα, που ήμουν το πιο μωρό, και τα δύο αδέρφια μου. Αν και επίσης πολύ νέος ο μπαμπάς μου όταν χάσαμε τη μητέρα μου, όχι μόνο δεν ξαναπαντρεύτηκε αλλά ούτε καν ακούσαμε ότι “τον είδαμε εκεί με την τάδε γυναίκα”. Δεν ήθελε επ’ ουδενί να βάλει μητριά να μας μεγαλώσει. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ήσυχα και αξιοπρεπή – εννοώ πως, παρ’ όλη τη φτώχεια, δεν πεινάσαμε».

Ρένα Κουμιώτη: Ο γάμος στα 13 και ο δεύτερος γάμος

Όταν ήταν μόλις 13 ετών – πολύ πριν ασχοληθεί με το τραγούδι – παντρεύτηκε τον πρώτο σύζυγό της, Σταύρο Σαββίδη. Απέκτησαν έναν γιο, τον Νίκο, όμως ο γάμος τους κράτησε μόλις δύο χρόνια: «Ο γάμος ήρθε πολύ νωρίς, το 1960, εννοείται προτού μπλεχτώ με το τραγούδι. Με τον άντρα μου δουλεύαμε μαζί στον Παπαστράτο και το βράδυ πήγαινε νυχτερινό Γυμνάσιο. Έμεινα έγκυος και παντρευτήκαμε. Γέννησα τον πρώτο μου γιο, που τον πρόλαβε η γιαγιά μου και μου τον μεγάλωσε. Ο γάμος αυτός κράτησε δύο χρόνια – να ξέρετε ότι εγώ πάνω στο “δύο” τις χάλαγα τις σχέσεις μου.

Μόνο ο δεύτερος γάμος μου στην Αμερική, όπου πήγα το ’74 ως τραγουδίστρια πια, διήρκεσε πολύ παραπάνω. Χώρισα, λοιπόν, αφού ένιωσα ότι δεν μου πήγαινε αυτός ο άνθρωπος. Κατάλαβα ότι δεν ήταν ούτε έρωτας, ούτε αυτές οι βλακείες. Δεν κρατήσαμε καμιά επαφή. Σήμερα, και να τον δω στον δρόμο, δε θα τον γνωρίσω. Εμένα με ενδιαφέρουν τα παιδιά μου και τα δυο εγγόνια μου».

Η ίδια δεν έδινε συνεντεύξεις και όταν την καλούσαν σε εκπομπές δεν πήγαινε, καθώς απέφευγε τη δημοσιότητα. Όπως έλεγε η ίδια ζούσε για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Τον Ιούλιο του 2022 ο πρωτότοκος γιος της πέθανε προδομένος από την καρδιά του. Η Ρένα Κουμιώτη δεν μπόρεσε να πάει ούτε στην κηδεία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ρένα Κουμιώτη / Φωτογραφία: NDP

Ρένα Κουμιώτη: Η εξαφάνισή της από το Γηροκομείο και το ατύχημα με το τσιγάρο

Τους τελευταίους μήνες είχε φιλοξενηθεί σε γηροκομείο, ενώ η υγεία της είχε αρχίσει να επιδεινώνεται εδώ και μερικές εβδομάδες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ζούσε στο Γηροκομείο Αθηνών και μάλιστα σε διπλανό δωμάτιο από τη Μαίρη Λίντα. Ωστόσο, μία μέρα με δική της απόφαση, αλλά και φιλικού της προσώπου, έφυγε ξαφνικά προς άγνωστη κατεύθυνση. Το «θρίλερ» έλαβε τέλος λίγες ημέρες αργότερα όταν επέστρεψε και πάλι στο Γηροκομείο.

Στις αρχές Μαρτίου η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, είχε πάρει φωτιά το δωμάτιό της από το τσιγάρο της.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.