Skip to main content

CELEBS

Πέτρος Φιλιππίδης: Ζει στα όρια της φτώχειας

«Είναι απομονωμένος στο σπίτι του. Είναι σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη»



Δύο μήνες έχουν περάσει από την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη σε οκτώ έτη κάθειρξης για τις δυο απόπειρες βιασμού που κατηγορήθηκε.

Στον 60χρονο ηθοποιό δόθηκε αναστολή στην έφεση, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η φτώχεια «χτυπάει δυνατά την πόρτα» του καταδικασμένου για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιού!

Σχολιάζοντας την καθημερινότητα του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι ο ηθοποιός είναι τυπικά ελεύθερος.

«Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι απομονωμένος στο σπίτι του. Είναι σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη. Γιατί ένας άνθρωπος με τόσο έντονη προσωπικότητα, φανταστείτε τώρα, είναι σπίτι, δεν βγαίνει έξω και διαβάζει βιβλία. Αυτή είναι η ζωή του και σιγά σιγά η φτώχεια αρχίζει και χτυπάει πολύ έντονα την πόρτα του σπιτιού» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Στην ερώτηση ποιες είναι οι πηγές εισοδήματος του άλλοτε αγαπητού ηθοποιού, εξήγησε ότι ο εντολέας του δέχεται οικονομική στήριξη μόνο από την οικογένειά του.

«Η φτώχεια – σας το ξαναλέω χωρίς ίχνος υπερβολής -, η φτώχεια χτυπάει πολύ δυνατά την πόρτα του Πέτρου Φιλιππίδη. Κανείς, μα κανείς δεν του δίνει τη δυνατότητα να κάνει κάποια δουλειά. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει άριστα τα αγγλικά, γνωρίζει και μεταφράζει βιβλία ξένων συγγραφέων…» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση «τουλάχιστον να του δώσουν κάποια βιβλία να μεταφράσει για να μπορέσει να ζήσει», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, με την οποία ο εντολέας του κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού και απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού, ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε: «Αθωώθηκε για τους τετελεσμένους βιασμούς. Είναι μια ηθική δικαίωση, αλλά μέχρι να γίνει γρήγορα και αυτό το Εφετείο για τις απόπειρες, καταλαβαίνετε, η ζωή του θα είναι ένα δράμα… Έφυγαν δύο τετελεσμένοι βιασμοί, έφυγε το 80% της υπόθεσης. Ένας άνθρωπος που δεν βίασε θα έκανε απόπειρες; Δεν θα μιλήσω καθόλου πλέον για την ουσία της υπόθεσης».

Τέλος, στην ερώτηση πότε αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη απάντησε ότι δεν μπορεί να το γνωρίζει, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα καθαρογράφει η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»