Skip to main content

CELEBS

Άννα Μαρία - Παύλος: Καλεσμένοι στη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Ο Κάρολος θα στεφθεί επίσημα βασιλιάς το Σάββατο 6 Μαΐου



Ο Κάρολος έγινε μονάρχης της Βρετανίας ακριβώς τη στιγμή που πέθανε η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β', τον Σεπτέμβριο.

Tώρα ο νέος Βασιλιάς πρόκειται να βιώσει την πιο σπουδαία ημέρα στη ζωή του, μιας και το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για μια νέα στέψη μετά από 70 χρόνια.

Πλησιάζει λοιπόν η ημέρα που ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς έχοντας στο πλευρό του την Καμίλα.

Το προσκλητήριο για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο προσκλητήριο για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου.

«Η στέψη των Μεγαλειοτήτων τους βασιλιά Καρόλου Γ’ και βασίλισσας Καμίλας» προαναγγέλλει η επιστολή. «Με εντολή του βασιλιά, ο Ερλ Μάρσαλ καλείται να προσκαλέσει τον (όνομα) να παραστεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ την 6η Μαΐου 2023».

https://www.instagram.com/p/CqpbVFds_LG/

Το πορτρέτο του Κάρολου και της Καμίλα

Πριν κυκλοφορήσει το προσκλητήριο της στέψης του Κάρολου, το παλάτι μοιράστηκε ένα πορτρέτο του βασιλιά μαζί με την Καμίλα όπου οι δυο τους ποζάρουν ντυμένοι στα μπλε.

Στην ανάρτηση αυτή, το Παλάτι του Buckingham ανακοινώνει πως μετά τη στέψη του μονάρχη, η Καμίλα θα είναι πλέον γνωστή ως βασίλισσα.

https://www.instagram.com/p/CqoPL-Csuey/

Καλεσμένοι στην τελετή της στέψης Άννα Μαρία και Παύλος

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αββαείο Γουέστμινστερ και καλεσμένοι θα είναι περίπου 2.000 άτομα, τόσο μέλη βασιλικών οικογενειών, ηγέτες και επικεφαλής ξένων χωρών, πολιτικοί της Βρετανίας και φυσικά η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Το πρωί της Πέμπτης 6/4, η Χρύσλα Γεωργακοπούλου ανέφερε πως σύμφωνα με αποκλειστικές της πληροφορίες στην τελετή στέψης θα παρευρεθούν η Άννα Μαρία, η οποία θα συνοδεύεται από τον γιο της, Παύλο.

Αννα Μαρία και Παύλος έχουν συγγένεια με τον βασιλιά Κάρολο αφού ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει βαφτίσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Η Άννα Μαρία εξακολουθεί να είναι για τους δικούς της κύκλους βασίλισσα.

charles2

Ο Παύλος δε θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, αφού το πρωτόκολλο σε αυτή την περίσταση είναι πολύ αυστηρό.

Μεταξύ εκείνων που αναμένεται να παρευρεθούν είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως τα τρία αδέλφια του Καρόλου, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, καθώς και ο γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, και η Κέιτ Μίντλεντον.

Ρόλοι για την τελετή έχουν δοθεί σε παιδιά φίλων και συγγενών, ως «συνοδοί επί τιμή του ζεύγους» με οκτώ παιδιά, ηλικίας από 9 έως 13 ετών να έχουν ανακοινωθεί ότι θα λάβουν μέρος στην τελετή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, οι μεγαλειότητές τους θα συνοδεύονται ο καθένας από τέσσερις επίτιμους ακολούθους.

Οι επίτιμοι ακόλουθοι του βασιλιά θα είναι ο πρίγκιπας George της Ουαλίας, ο Oliver Cholmondeley, ο Nicholas Barclay και ο Ralph Tollemache, ενώ της Καμίλας θα είναι οι εγγονoί της Gus, Louis Lopes, Freddy Parker Bowles και ο δισέγγονός της, Arthur Elliot

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν ο άλλος γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι, θα παρευρεθεί μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους, τον Πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ, αλλά η οικογένεια έλαβε πρόσκληση.

Εκπρόσωποι από το Κοινοβούλιο και την Εκκλησία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και εξέχοντες πολιτικοί από την Κοινοπολιτεία και από όλο τον κόσμο πιθανότατα θα είναι μεταξύ των παρευρισκομένων. Αυτό φέρεται να περιλαμβάνει τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, τον πρίγκιπα Αλβέρτο και την πριγκίπισσα Charlene του Μονακό, και τον διάδοχο της Ιαπωνίας Akishino και την πριγκίπισσα Kiko.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δε θα παραστεί. Αντίθετα, η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, θα παραστεί στη στέψη εκ μέρους του, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι πιθανό να είναι παρόντες στον εορτασμό.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.