Skip to main content

CELEBS

Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό

Σύμπτωση ή κάτι περισσότερο;



Όταν κάτι συμβαίνει με συχνότητα, παύει να είναι σύμπτωση και αποτελεί… φαινόμενο!

Ο λόγος για την «κατάρα» που φαίνεται να ακολουθεί όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Χριστό, μιας και οι περισσότεροι μετά το ρόλο αυτό όχι μόνο δεν έκαναν ποτέ ξανά καριέρα, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι στη ζωή τους με τραγικά γεγονότα. Κάποιοι έπαθαν ατύχημα, κάποιοι άλλοι έχασαν τη ζωή τους πρόωρα. Οι περισσότεροι από αυτούς μετάνιωσαν που δέχτηκαν αυτόν τον αμφιλεγόμενο ρόλο. Τον ρόλο του Ιησού.

Αλέξης Γκόλφης

Ο Έλληνας ηθοποιός υποδύθηκε τον «Μανωλιό» στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Μετά την ταινία η ζωή του καταστράφηκε. Αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, μέχρι που βρέθηκε ρακένδυτος και νεκρός ένα κρύο απόγευμα τον Αύγουστο του 2015 στην πλατεία Κολιάτσου. Στο νεκροτομείο έμεινε έως τον Οκτώβριο, καθώς κανείς δεν τον αναζήτησε!

Τζιμ Καβίεζελ:

Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού» αλλά μάλλον το μετάνιωσε στην πορεία, καθώς από τότε που αποδέχτηκε την πρόταση, τον χτύπησε δυο φορές κεραυνός. Και δεν έφτανε αυτό. Για τις ανάγκες τις ταινίες, κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, ώσπου έπαθε εξάρθρωση ώμου.

Τζέφρι Χάντερ:

Τραγική ήταν η μοίρα αυτού του ηθοποιού, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ιησού στα 33 του χρόνια, στην ταινία «ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Μετά τον ρόλο, ο Hunter από πρώτο όνομα της υποκριτικής υποβιβάστηκε σε ηθοποιό Β΄κατηγορίας. Ούτε στα προσωπικά του είχε καλή τύχη. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του, αλλά ο γάμος διαλύθηκε. Στη συνέχεια, έπαθε δυο εγκεφαλικά επεισόδια, και πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία.

Γουίλεμ Νταφόε:

Έπαιξε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι, έπειτα από αλλεργία που εμφάνισε. Μετά από χρόνια, και όταν πλέον η όραση του αποκαταστάθηκε, ο Νταφόε είπε πως είχε μεγάλο θράσος που τόλμησε να υποδυθεί τον Χριστό.

Γκράχαμ Τσάπμαν:

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Τσάπμαν πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκίνο.

Ρόμπερτ Γουίλσον:

Μετά το ρόλο του ως Ιησού σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού. Ήταν ο τελευταίος του ρόλος...

Ρόμπερτ Πάουελ

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο ρόλο του Ιησού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός. O Πάουελ ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», παρά το γεγονός ότι και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν το ρόλο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα μετά το τέλος της ταινίας.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ