Κριστίνα Άπλγκεϊτ: «Είναι δύσκολα. Φοβάμαι να μπω ακόμα και στο ντους»

Η διάσημη ηθοποιός πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

allyou.news

Το καλοκαίρι του 2021 η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ασθένεια που της άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή και την καθημερινότητα.

Η διάσημη ηθοποιός που γνωρίσαμε από την κωμική σειρά Παντρεμένοι με παιδιά τη δεκαετία του "80, μίλησε «ανοιχτά» σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο σε πρακτικά ζητήματα όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Όπως αποκάλυψε, ο μεγαλύτερος της φόβος δεν είναι άλλος από το να μπαίνει στη ντουσιέρα για να κάνει μπάνιο, μια ανάγκη καθημερινή κι απαραίτητη για την ίδια.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στα Screen Actors Guild Awards τον περασμένο Φεβρουάριο

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στα Screen Actors Guild Awards τον περασμένο Φεβρουάριο /Φωτογραφία AP Images/Jordan Strauss

«Όλες οι μέρες με τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι δύσκολες. Ο κόσμος λέει, "Γιατί δεν κάνεις περισσότερα ντους;”. Λοιπόν, γιατί φοβάμαι να μπω στο ντους. Μπορεί να πέσεις, μπορεί να γλιστρήσεις, μπορεί να μπερδευτούν τα πόδια σου. Ειδικά στο δικό μου, που έχει γυαλί. Είναι τρομακτικό να μπαίνω εκεί μέσα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ο κόσμος παίρνει σαν δεδομένα στη ζωή του και που εγώ έπαιρνα σαν δεδομένα. Το να κατεβαίνεις τις σκάλες, το να μεταφέρεις πράγματα – όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις πια. Είναι χάλια. Μπορώ ακόμα να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου για σύντομες αποστάσεις. Μπορώ να ανεβάσω φαγητό στο παιδί μου. Ποτέ όμως να το κατεβάσω», παραδέχτηκε.

Άλλη μια καθημερινή συνήθεια που δυσκολεύει αρκετά τους ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι το ανεβοκατέβασμα της σκάλας. Όπως εξηγεί η ηθοποιός, η συγκεκριμένη ασθένεια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ισορροπίας. «Η βαρύτητα να μπορεί να σε παρασύρει να πέσεις κάτω. Έτσι έχουμε στο κεφαλόσκαλο ένα πράγμα ιδιαίτερο που αποκαλούμε "καθαρτήριο”. Αν κάποιος έχει τελειώσει με ένα αντικείμενο στο πάνω όροφο, το τοποθετούμε εκεί, ώστε όποιος μπορεί να το κατεβάσει κάτω», πρόσθεσε η Κριστίνα Άπλγκεϊτ.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ απαστράπτουσα σε πρεμιέρα το 2013

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ απαστράπτουσα σε πρεμιέρα το 2013 /Φωτογραφία AP Images/Joel Ryan
 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares