Skip to main content

CELEBS

Νόνικα Γαληνέα: Ο γάμος, οι κόρες κι η καλλονή εγγονή που έχει το όνομά της

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών



Η Νόνικα Γαληνέα έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η σπουδαία ηθοποιός σε έξι μέρες θα είχε τα γενέθλιά της. Καλλιτεχνικά είχε αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια από το θέατρο.

Η Νόνικα Γαληνέα ήταν κόρη του δικηγόρου Πέτρου Γαληνέα και της Θεοδοσίας Καραϊωσηφόγλου. Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της Ευρώπης, στη Φλωρεντία αρχικά, στο αγγλικό σχολείο Châtelard School στην Ελβετία και αργότερα στο Λονδίνο, όπου και σπούδασε υποκριτική.

Νόνικα Γαληνέα: Ο γάμος, οι τρεις κόρες και η καλλονή εγγονή της

Παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση με τον οποίο έζησε στο Παρίσι για μία πενταετία και απέκτησε μαζί του τις τρείς της κόρες. Τις δίδυμες (και ηθοποιούς στο επάγγελμα) Αλεξία και Αριέττα και τη Μαρία Αμαλία.

https://www.instagram.com/p/CKo7tFbFp9_/

Η μεγάλη ηθοποιός με την κόρη της Αμαλία Μουτούση /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η Νόνικα Γαληνέα με τις κόρες της,Αλεξία & Αριέττα Μουτούση

Η εγγονή της Νόνικα Τσαπέλα - κόρη της Αλεξίας - ακολούθησε και εκείνη τον δρόμο του θεάτρου όπως οι θείες της και μάλιστα είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» την αντίδραση της γιαγιάς της όταν της το ανακοίνωσε: «Της άρεσε τόσο το γεγονός, ότι λάτρευα το θέατρο και ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτό όσο και το ότι επέλεξα το Παρίσι, μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις της γιαγιάς μου. Η Νόνικα Γαληνέα διαθέτει ευρωπαϊκή κουλτούρα και νοοτροπία, για αυτό και της είναι εξαιρετικά οικείες οι χώρες όπως η Γαλλία».

Η Νόνικα Τσαπέλα έχει πάρει το όνομα της γιαγιάς της

Η Νόνικα Τσαπέλα έχει πάρει το όνομα της γιαγιάς της / Φωτογραφία: NDP

Γιαγιά και εγγονή σε παλαιότερη εμφάνιση

Πολλά χρόνια μετά το διαζύγιό της, υπήρξε καθοριστική για τη ζωή της, ο έρωτας και η σχέση με τον Αλέκο Αλεξανδράκη για 21 χρόνια, από το καλοκαίρι του 1969 όταν συνεργάστηκαν στο θέατρο, μέχρι το 1990 όταν χώρισαν.

«Δεν υπάρχει έρωτας δίχως πόνο. Εδώ όμως μιλάμε για έναν μεγάλο έρωτα και έναν μεγάλο πόνο», όπως θα πει χαρακτηριστικά για εκείνον στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Η ζωή μου».

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.