Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η μάνα μου ήταν αυστηρή και τη φοβόμουν

«Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τον θάνατό της»

allyou.news

Για το πώς ξεκίνησε τα ναρκωτικά στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών, τι την έκανε να τα σταματήσει, αλλά και την απόφασή της να το δημοσιοποιήσει μίλησε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Συγκλονίζει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Ξεκίνησα ναρκωτικά στα 15»

«Περάσανε πολλά χρόνια από τότε που έκοψα τα ναρκωτικά. Δεν είναι μια ιστορία που έχουν περάσει 4-5 χρόνια που τελείωσε. Φέτος έκλεισα 20 χρόνια από τότε που σταμάτησα τα ναρκωτικά. Οπότε, τώρα αισθάνθηκα δυνατή ώστε να μπορέσω να αρχίσω να το επικοινωνώ. Δεν είμαι δηλαδή καινούργια σε αυτή την αλλαγή ζωής.

Έχω δει πολλά πράγματα σε αυτά τα 20 χρόνια και μπορώ να έχω μια άποψη. Ήθελα πάρα πολύ να το μοιραστώ με τον κόσμο και να πω ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλα τα σπίτια και ότι χρειάζεται μια πιο σωστή αντιμετώπιση. Δεν υπάρχει παιδεία. Πολλοί γονείς φοβούνται, τσακώνονται με τα παιδιά τους, εναντιώνονται με αποτέλεσμα το παιδί να απομακρύνεται περισσότερο. Εγώ, όταν το είπα στη μάνα μου και της είπα ότι θέλω να γίνω καλά, ήταν δίπλα μου. Δε με κόντραρε και αυτό με βοήθησε ψυχολογικά. Μου έδωσε δύναμη αυτό» είπε αρχικά η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.

«Γεννήθηκα σε ένα σπίτι με δυο πολύ έντονες προσωπικότητες. Ο πατέρας μου έλεγε άσπρο και η μάνα μου μαύρο. Δεν υπήρχε κοινή ροή ανάμεσά τους. Η μάνα μου ήταν ανατρεπτική, δυναμική, ψυχή απίστευτη. Μεγάλωσα πολύ ανατρεπτικά. Η αγάπη της μάνας μου ήταν απλόχερη, με είχε παντού μαζί της… Βαριόμουν με τα παιδιά της ηλικίας μου κι αυτές τις παρέες. Η μάνα μου ήταν αυστηρή και τη φοβόμουν - Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τον θάνατό της», ανέφερε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τους γονείς της, Ζωή Λάσκαρη και Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

«Ήθελα να ξεφύγω, ήθελα να διαφέρω, ήθελα να κάνω παρέα με μεγαλύτερους, ήθελα να κάνω πράγματα που δεν κάνανε οι υπόλοιποι της ηλικίας μου για να διαφέρω. Ίσως έπαιξε ρόλο το ότι έκανα παρέα με μεγαλύτερους από πολύ μικρή. Ήθελα μονίμως κάτι άλλο… Εμείς, που πέφτουμε στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα χάπια θέλουμε να μας προσέξουν. Έχουμε ανασφάλεια, θέλουμε την προσοχή… Αν είμαστε καλά στο μυαλό, στην ζωή και την καθημερινότητά μας δεν αναζητούμε να κάνουμε κάτι ή να ξεφύγουμε.

Προφανώς είχα κι εγώ τα θέματά μου. Έφυγα από το σπίτι μου στα 18, αλλά τα ναρκωτικά τα είχα ξεκινήσει από τα 15. Στα 18 πήγα να μείνω μόνη μου στο κέντρο. Όλοι είχαν φύγει να σπουδάσουν κι εγώ ήμουν η μόνη στην παρέα που είχα δικό μου σπίτι στο κέντρο. Γινόταν το έλα να δεις. Όλοι ερχόντουσαν σπίτι μου. Μπαινοβγαίνανε dealers κανονικά, μια τρέλα. Κάποια στιγμή έπιασα πάτο», εξομολογήθηκε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τα ναρκωτικά.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares