CELEBS
Γιώργος Λάνθιμος: Aγνώριστος νεαρός όταν έπαιζε μπάσκετ στο Παγκράτι
Ο σκηνοθέτης είναι γιος του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, Αντώνη Λάνθιμου
O Γιώργος Λάνθιμος ξεχωρίζει στο Χόλυγουντ για το σκηνοθετικό του ταλέντο, όμως αυτό που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος για τον βραβευμένο σκηνοθέτη είναι η αγάπη του για το μπάσκετ.

Με αφορμή τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία/ μιούζικαλ που κέρδισε η ταινία του «Poor Things» πριν από λίγες μέρες αλλά και το βραβείο για τον Α' γυναικείο ρόλο που απέσπασε η πρωταγωνίστριά του, Έμμα Στόουν, ήρθε στο προσκήνιο η ενασχόληση του Γιώργου Λάνθιμου, σε νεαρή ηλικία με το μπάσκετ, όταν έπαιζε στην ομάδα του Παγκρατίου.
Ο πατέρας του άλλωστε, Αντώνης Λάνθιμος, ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Στην αρχειοθήκη της ομάδας μπάσκετ του Παγκρατίου υπάρχει φωτογραφία του Γιώργου Λάνθιμου σε νεαρή ηλικία, με σγουρά μαλλιά και τον ίδιο να φορά τη φανέλα της ομάδας με τον αριθμό «5».

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.
SELECTIONS
-
Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο -
Billie Holiday: «Ποτέ δεν έβλαψα κανέναν εκτός από τον εαυτό μου» -
Γαλλικός κότσος: Το εμβληματικό χτένισμα που αναβιώνει το old-Hollywood-glamour είναι πιο επίκαιρο από ποτέ -
Οι it bags της σεζόν που προτιμώ για τις urban καλοκαιρινές εμφανίσεις













