Skip to main content

CELEBS

Γιάννης Φέρτης: Οι τρεις γάμοι και οι μεγάλοι έρωτες της ζωής του

Οι γυναίκες που «σημάδεψαν» τη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού



Φτωχότερος είναι από την Κυριακή 14 Απριλίου ο χώρος της υποκριτικής, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών.

Ο Γιάννης Φέρτης αγαπούσε ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο, άλλωστε ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της εποχής του. Στην έντονη προσωπική του ζωή, είχε πραγματοποιήσει τρεις γάμους, διατηρώντας σχέση με γνωστές ηθοποιούς, όπως είναι η Ξένια Καλογεροπούλου και η Μιμή Ντενίση.

Ο γάμος με την Ξένια Καλογεροπούλου και ο χωρισμός για την Τάνια Τσανακλίδου

Ο Γιάννης Φέρτης ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας το 1963 με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Ξένια Καλογεροπούλου, την οποία χώρισε το 1972.

Το διαζύγιο με την πρώτη του σύζυγο ήρθε, επειδή όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, ερωτεύτηκε σφόδρα την Τάνια Τσανακλίδου. Ωστόσο, εξακολουθούσε να υπάρχει αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση μεταξύ τους.

Ο Γιάννης Φέρτης με την Ξένια Καλογεροπούλου σε επίσημη πρεμιέρα - Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Εγώ λοιπόν ήμουν εκείνος που έφταιγε που χωρίσαμε, γιατί τα έφτιαξα με την Τάνια Τσανακλίδου –παρότι την αγαπούσα πολύ την Ξένια. Ερωτεύτηκα, τι να κάνω;

Η μάνα μου όμως είχε αδυναμία στην Ξένια, που τη θεωρούσε και καλό κορίτσι, και το έφερε βαρέως. Έμαθα λοιπόν από την αδελφή μου, όχι από την ίδια, ότι πήγε να εξομολογηθεί στην εκκλησία γι’ αυτό το βάρος που ένιωθε», είχε εξομολογηθεί ο εκλιπών σε συνέντευξή του.

Ενώ από πλευράς της η Ξένια Καλογεροπούλου είχε δηλώσει στο «Στούντιο 4»: «Κάποια στιγμή, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μου είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Είπα εντάξει και χωρίσαμε. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει “θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως, του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω».

Ο δεύτερος γάμος με τη Μιμή Ντενίση που άφησε εποχή

Σχεδόν 10 χρόνια αφότου ένωσαν τις ζωές τους με την Ξένια Καλογεροπούλου, ο Γιάννης Φέρτης παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τη Μιμή Ντενίση το 1981 με τον γάμο τους να διαρκεί 7 χρόνια (1988) και να χαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως «γάμος της χρονιάς».

Η γνωριμία τους ξεκίνησε στη σειρά «Συμβολαιογράφος» και όπως θα εξομολογηθεί η ηθοποιός:«Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά».

Το ιερό μυστήριο πραγματοποιήθηκε στη Φιλοθέη, ενώ η δεξίωση στην Κηφισιά με το ευτυχές γεγονός να γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλα τα περιοδικά της εποχής.

«Ήταν αυτός που μ έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου …αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι εγινα. !! Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν Σ αποχαιρετώ.Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου !! Όπως κ όλοι όσοι σε αγάπησαν. Κ είναι πολλοί!!! Όλο το θέατρο πενθεί για εσενα. Αγαπημένε μου», ήταν το σπαρακτικό μήνυμα που έγραψε η Μιμή Ντενίση στο Instagram, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ηθοποιό.

Η θερμή χειραψία του Γιάννη Φέρτη με τη Μιμή Ντενίση στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η διαβολογυναίκα» - Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η θερμή χειραψία του Γιάννη Φέρτη με τη Μιμή Ντενίση στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η διαβολογυναίκα» - Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ο τρίτος γάμος με τη Μαρίνα Ψάλτη που κράτησε μέχρι το τέλος

Η Μαρίνα Ψάλτη ήταν η γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του Γιάννη Φέρτη μέχρι το τέλος της ζωής του, ενώ ήταν και ο άνθρωπος που ενημέρωσε το ΣΕΗ για την απώλεια του ηθοποιού.

Οι ηθοποιοί γνωρίστηκαν σε μια θεατρική παράσταση με τη φιλία τους να μετατρέπεται σε ειδύλλιο. Πριν επισφραγίσουν την αγάπη τους και μείνουν παντρεμένοι 23 ολόκληρα χρόνια, διατηρούσαν σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Γιάννης Φέρτης μάλιστα δέχτηκε απειλές από τη Μαρίνα Ψάλτη για να την πάει νυφούλα στην εκκλησία, όπως είχε παραδεχτεί η ίδια.

Ο Γιάννης Φέρτης με τη Μαρίνα Ψάλτη στο θέατρο Παλλάς το 2014 - Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ο Γιάννης Φέρτης με τη Μαρίνα Ψάλτη στο θέατρο Παλλάς το 2014 - Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Δεν με φόβισε το ερωτικό παρελθόν του Γιάννη. Και τώρα τον ρωτάω πως νιώθει που έκανε τρεις γάμους κι εγώ κανέναν, και μου λέει πως είμαι η χειρότερη όλων. Μονόπετρο δεν μου πήρε ποτέ. Εγώ του είπα πως αν δεν με παντρευτεί, δεν πρόκειται να συζήσω μαζί του. Τον εξανάγκασα σε γάμο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Άρη Καβατζίκη.

Ακόμη είχε εξηγήσει στον δημοσιογράφο τον λόγο που είχαν συμφωνήσει με τον σύζυγό της να μην αποκτήσουν ποτέ τους παιδιά: «Ο Γιάννης δεν ήθελε παιδί, ήταν ο όρος του. Θεωρούσε πως ήταν πολύ μεγάλος και δεν ήθελε το παιδί του να τον βλέπει γέρο στα νοσοκομεία», εξομολογήθηκε η Μαρίνα Ψάλτη.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας