Skip to main content

CELEBS

Γιάννης Στάνκογλου: «Κάνω 8 δουλειές παραπάνω για να πάρω τα µισά λεφτά»

Προέχει η ψυχή του


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Για τις δουλειές του και κατά πόσο το οικονοµικό κριτήριο καθορίζει τις επαγγελµατικές του επιλογές μίλησε ο ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου.

Aποσπάσματα της συνέντευξης του ηθοποιού στη Real:

Ως πατέρας δύο παιδιών, σε ποιο βαθµό το οικονοµικό κριτήριο καθορίζει τις επαγγελµατικές σου επιλογές;

«∆έχτηκα την καλοκαιρινή συµµετοχή µου ως Βρούτου στον σαιξπηρικό «Ιούλιο Καίσαρα» γιατί ήθελα πολύ να συνεργαστώ µε τον σπουδαίο σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Εκτιµώ την τηλεοπτική δουλειά του Κοκκινόπουλου γι' αυτό και εξακολουθώ να συµµετέχω στη «10η εντολή» και δεν αρνούµαι πως µε ενδιαφέρει το ξένο σινεµά εξίσου µε το ελληνικό (σ.σ.: πιο πρόσφατα πήρε µέρος στη φινλανδική παραγωγή «Περιπέτεια στο Αιγαίο» και τη γαλλική «Καύσωνας» της Τζόις Νασαγουάτι). Θεωρώ κοµµάτι της δουλειάς µου τη συµµετοχή µου σε µια εµπνευσµένη ταινία µικρού µήκους που θα µου ζητήσει ένας νέος άνθρωπος κι ας µην έχει να µε πληρώσει. Ναι, κάνω 8 δουλειές παραπάνω για να πάρω τα µισά λεφτά από αυτά που έπαιρνα πριν από 5-6 χρόνια. Το οικονοµικό το συνυπολογίζω, αλλά προέχει η ψυχή µου».

Το γεγονός ότι η σύζυγός σου, η σκηνοθέτις Αλίκη ∆ανέζη-Knutsen, κινείται στον ίδιο επαγγελµατικό χώρο µε σένα, σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια για το µέλλον σου σε αυτή τη δουλειά;

«Αν και δεν µπορείς να δουλεύεις πάντα µε έναν άνθρωπο, σίγουρα είναι ένα αβαντάζ, εφόσον γνωρίζει τα «θέλω» µου από πρώτο χέρι. Και την επιθυµία µου, µετά τη συνεργασία µας στον µονόλογο «Είµαι ένας άλλος», να εκφράσω κι εγώ, όσο µπορώ, τις προσωπικές µου ανάγκες στο θεατρικό γίγνεσθαι. Ανεβάζοντας, για παράδειγµα, τον «Καλιγούλα» του Καµί, που είναι ένα όνειρό µου».


Διαβάστε επίσης

CELEBS

Phoebe Bridgers κάνει έκπληξη με το «Lost Boys» στο The Tonight Show

Η Phoebe Bridgers εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο The Tonight Show και παρουσίασε για πρώτη φορά τηλεοπτικά το νέο της single.

CELEBS

Ο Anthony Hopkins ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου

Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Anthony Hopkins αποδεικνύει πως τα όνειρά μας δεν γερνάνε ποτέ.

CELEBS

Giorgio Armani: «Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα»

Αφιέρωμα στη θρυλική καριέρα και στις εμβληματικές στιγμές της μόδας του του Giorgio Armani – που γεννήθηκε σαν σήμερα

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

Best of Network