Skip to main content

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Iggy Pop κυκλοφορεί ένα νέο EP-συνεργασία με τη Βελγίδα συνθέτη και πολυοργανίστρια, Catherine Graindorge

Το “The Dictator” γεννήθηκε μετά το ευχαριστήριο μήνυμα της Graindorge στο BBC Radio 6 Music και τον Iggy Pop, ο οποίος και έπαιξε τη μουσική της στη ραδιοφωνική του εκπομπή



Ένα νέο EP-συνεργασία με τη Βελγίδα συνθέτη και πολυοργανίστρια Catherine Graindorge κυκλοφόρησε ο Iggy Pop, το οποίο και μπορείτε να ακούσετε πιο κάτω.

Η συλλογή τεσσάρων κομματιών των δύο καλλιτεχνών κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου από το label της Glitterbeat και αυτό γεννήθηκε μετά το ευχαριστήριο μήνυμα της Graindorge στο BBC Radio 6 Music και τον Iggy Pop, ο οποίος και έπαιξε τη μουσική της στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

«Έπαιξε δύο κομμάτια μου στην εκπομπή του στο BBC 6 Music τον περασμένο Νοέμβριο. Οπότε έστειλα ένα email προς τον Iggy, αναφέροντας ότι με τιμούσε πολύ και ότι θα ήταν φανταστικό να δουλεύαμε μαζί ένα κομμάτι. Ήταν εντελώς αυθόρμητο. Δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε στην πραγματικότητα», δήλωσε η Graindorge.

«Όταν απάντησε θετικά στη συνεργασία μας, ξεκίνησα να πειραματίζομαι και έγραψα τρία κομμάτια στο σπίτι. Επικοινωνήσαμε και ξεκινήσαμε να ανταλλάσουμε ιδέες. Τα Χριστούγεννα ηχογράφησα ένα ακόμη κομμάτι που ήταν πιο rock. Αυτό του άρεσε. Τότε έγραψε τους στίχους για το “The Dictator”, δύο μήνες προτού η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η Graindorge.

Ακούστε εδώ το “The Dictator” και δείτε το σχετικό video για το κομμάτι:

https://youtu.be/wkbCuERMpJ0

Μιλώντας για την αγάπη του προς την Graindorge και τη μουσική της, ο Iggy ανέφερε: «Υπάρχει μια γοτθική λιθοδομή εδώ η οποία είναι υπό κατασκευή, παρακινημένη από μια πολύ παλιά δύναμη και με πολύ πονηρές δομές. Η συμβολή μου είναι στο να μεταφέρω, μέσα από τις λέξεις, την παρούσα απειλή, αλλά και την λαχτάρα για ευτυχία και ειρήνη».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η μουσική της Graindorge αντιπροσωπεύει τα δισκοπότηρα, τους κορσέδες και τους παλαιούς λίθους. Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό ρομάντζο που ελλοχεύει σαν ομίχλη. Σαν τον χειμώνα στη Βενετία, σαν έναν άνεμο τα μεσάνυχτα».

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/77422-o-iggy-pop-kykloforei-ena-neo-ep-synergasia-me-ti-velgida-syntheti-kai-polyorganistria-catherine-graindorge

Διαβάστε επίσης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρία Φραγκάκη: Όσα είπε για το ιατρικό λάθος και τη νοσηλεία της

«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ από παράλειψη γιατρού»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Love horoscope: τι λένε τα άστρα για την αγάπη τον Μάιο

Πώς θα πάνε οι σχέσεις σας αυτόν τον μήνα σύμφωνα με το ζώδιό σας