Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς θα φτιάξεις μια πανεύκολη κρεμάστρα πόρτας

Η Άννα-Ρόζα Μοσχούτη, aka myLifebox, δημιούργησε αποκλειστικά για το AllYou.gr αυτή την άκρως κομψή και πρακτική κατασκευή. 


Γεωργία Κοντού

Η τελευταία μας αγαπημένη ανακάλυψη από τον κόσμο των ιστολογίων είναι το myLifebox (www.my-lifeboxblog.com). Οι προτάσεις του -συνταγές, diy κατασκευές, ταξίδια και άλλα καλούδια- παρουσιάζονται σε ένα περιβάλλον λιτής, κομψής αισθητικής, πραγματική απόλαυση να το επισκεφτείς. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και την μπλόγκερ πίσω από αυτό το πρότζεκτ: την Άννα-Ρόζα Μοσχούτη, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, αλλά και σχεδιάστρια υπέροχων κοσμημάτων, τα οποία μοιράζονται το minimal design που χαρακτηρίζει το μπλογκ της (μπορείς να τα βρεις εδώ). "Μου αρέσουν πολύ τα βιομηχανικά υλικά και οι γεωμετρικές γραμμές, εξού και ο σχεδιασμός των κολιέ μου", μας είπε.

Η Άννα-Ρόζα προσφέρθηκε να φτιάξει μια κατασκευή ειδικά για το AllYou.gr: μια εύκολη κρεμάστρα πόρτας. "Μερικά πράγματα βολεύει πολύ να τα έχεις εύκαιρα, όπως το κασκόλ ή το μπουφάν σου. Ειδικά τώρα, που έχει και κρύο, τα χρειάζεσαι σε κάθε επιδρομή στο περίπτερο ή στη βόλτα με το σκύλο. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω μια κρεμάστρα που στερέωσα πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου. Με αυτό τον τρόπο βρίσκω εύκολα τα ρούχα που φοράω συχνά και δεν γίνεται το δωμάτιο αχούρι, με πράγματα πεταμένα σε καρέκλες. Επίσης αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα για να κρεμάσεις ζώνες και φουλάρια. Μπορείς να φτιάξεις και μια μικρότερη εκδοχή της, για την πόρτα της ντουλάπας".

Ακολούθησε λοιπόν τις οδηγίες που σου δίνει η Άννα-Ρόζα για να δημιουργήσεις σε λίγα και πολύ απλά βήματα τη δική σου κρεμάστρα. 

annarosa1.jpg

Τι θα χρειαστείς:

• Δυο λωρίδες υφάσματος ή δέρματος: 4 εκ. φάρδος και μήκος όσο θέλεις να κρέμεται από την πόρτα σου (οι εικονιζόμενες είναι 70 εκ.)

• Βελόνα και κλωστή στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα ή το δέρμα

• Ψαλίδι

• Ένα χαλκοσωλήνα μήκους 70 εκ. 

• Καρφιά και σφυρί

Οδηγίες:

annarosa2.jpg

Δίπλωσε τις άκρες των λωρίδων υφάσματος στα 3 εκ. και ράψε τις καλά.

annarosa3.jpg

Μέτρησε 10 εκ από την άκρη της πόρτας για κάθε λωρίδα και κάρφωσέ τη με δύο καρφιά για σταθερότητα.

annarosa4.jpg

Πέρασε το χαλκοσωλήνα από τις θηλιές στο κάτω μέρος των λωρίδων.

annarosa5.jpg

Έτοιμη!

annarosa6.jpg

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;