Skip to main content

DO IT YOURSELF

8 Μυρωδιές Που Σας Φτιάχνουν τη Διάθεση!

Home tips και λύσεις διακόσμησης από το www.spirossoulis.com – the home issue


Μαρία Μυλωνά

Κι όμως υπάρχουν μυρωδιές που φτιάχνουν τη διάθεση, τονώνουν τη μνήμη και ανεβάζουν τη libido και την ενέργειά σας στα ύψη

Κι όμως η αίσθηση της όσφρησης είναι 10.000 φορές περισσότερο ακριβής από την αίσθηση της γεύσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουμε εκατομμύρια υποδοχείς όσφρησης στη μύτη μας. Όταν αυτοί ανιχνεύσουν μια μυρωδιά, στέλνουν την πληροφορία στον οσφρητικό βολβό, ένα σύμπλεγμα στον εγκέφαλο το οποίο ταξινομεί τα μηνύματα που καταφθάνουν στον εγκέφαλο και τα μεταφέρει στο μεταιχμιακό σύστημα. Αυτό το αρχέγονο τμήμα του εγκεφάλου εξουσιάζει πολλές αναμνήσεις, συναισθήματα και μερικές από τις πιο βασικές συμπεριφορές μας, όπως το στρες, τη σεξουαλική διέγερση αλλά και την αίσθηση χαράς και ευχαρίστησης. Με άλλα λόγια, υπάρχουν οι μυρωδιές οι οποίες αποδεδειγμένα μειώνουν τα επίπεδα του στρες, βελτιώνουν την πνευματική και τη σωματική κατάσταση, καταπραΰνουν τους πόνους, περιορίζουν την αϋπνία, ενώ σύμφωνα με όσα δείχνουν οι έρευνες, μας βοηθούν να χάσουμε βάρος. Παρακάτω θα βρείτε ποιες είναι και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας.

Για να αποφύγετε την επιδρομή στο ψυγείο

Μυρίστε πράσινο μήλο ή μια άλλη αγαπημένη σας μυρωδιά Σύμφωνα με τους ειδικούς τους μια αγαπημένη μυρωδιά έχει τη δύναμη να σας αποτρέψει από τις επιδρομές στο ψυγείο, αλλά και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε σταδιακά τις λιγούρες. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης μελέτης, μάλιστα, οι ερευνητές του Smell & Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο έδωσαν σε υπέρβαρους ανθρώπους να μυρίσουν μπανάνα, πράσινο μήλο, και μέντα τη στιγμή που ένιωθαν λιγούρες. Τα άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνα στα οποία δεν μύρισαν κάποια αγαπημένη τους μυρωδιά. Στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο Τοποθετήστε σε αυτούς τους χώρους ένα βάζο με αιθέρια έλαια από μια αγαπημένη σας μυρωδιά. Σταδιακά, θα δείτε ότι μυρίζοντάς το θα αποφεύγετε όλο και περισσότερο τις... επισκέψεις στην κουζίνα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.  

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του