Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!


Ελβίρα Δρακάκη

Επιτέλους ο Ιούνιος, έστω και στο παρά πέντε, αποφάσισε να συμβαδίσει με την εποχή! Οι θερμοκρασίες άρχισαν ήδη να χτυπούν «κόκκινο» και σίγουρα έχεις αρχίσει να κάνεις σχέδιά για τις καλοκαιρινές σου αποδράσεις! Μέχρι τότε, όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι να σκας (και να μένεις άσπρη σαν το γάλα) κλεισμένη στο σπίτι!

Σήμερα σου προτείνουμε τις 5 +1 καλύτερες παραλίες της Αττικής για κοντινές και λίγο πιο μακρινές εξορμήσεις. Πάρε το μαγιό σου, διάβασε όλα τα tips του allyou.gr για το πώς θα φροντίσεις τα μαλλιά, το δέρμα και το πρόσωπό σου κάτω από τον ήλιο,  πάρε τα απαραίτητα και πάμε για βουτιές!

Σούνιο
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω πολλούς λόγους για να πας. Εντάξει η διαδρομή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, ειδικά αν πέσεις σε κίνηση αλλά το τοπίο θα σε αποζημιώσει. Και εκτός από το μπάνιο σου σε καθαρά νερά (και με τη βούλα, αφού οι παραλίες του Σουνίου πέρασαν τα φετινά τεστ καθαριότητας) θα κολυμπήσεις στη σκιά του ναού του Ποσειδώνα! Τι άλλο θες; Θα σου πρότεινα, επίσης, μιας και ήρθες να μείνεις μέχρι το ηλιοβασίλεμα, αφού εκείνη την ώρα το τοπίο αλλά και η ενέργεια του μέρους είναι απλά μοναδικά. 

beachsounio.jpg

Λεγραινά-ΚΑΠΕ
Για πολλά χρόνια αυτή η παραλία ήταν το (καλά κρυμμένο) μυστικό της Αττικής και την απολάμβαναν μόνο λίγοι μυημένοι. Θα τη βρεις λίγο πριν το Σούνιο, ακολουθώντας την παραλιακή. Ακολούθα την πινακίδα που λέει ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σημαίνει αυτό για να ξέρεις). Θα καταλάβεις ότι έφτασες από τα αυτοκίνητα και την καντίνα. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ομπρέλα-νερό και τα υπόλοιπα essentials γιατί δεν είναι οργανωμένη αλλά αυτή είναι και η ομορφιά της! Κατέβα τα (λίγα) σκαλάκια μέχρι την καθαρή αμμουδιά και τα γαλάζια νερά. Κολυμπώντας προς τα αριστερά θα βρεις άλλο ένα, λίγο πιο ερημικό κολπάκι. Το πιστεύεις ότι αυτή η παραλία είναι μόλις 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας; 

beachkapelegraina.jpg


Μαύρο Λιθάρι
Από τις πιο γνωστές αμμουδιές της Αττικής. Θα το βρεις στο δρόμο για Σούνιο, λίγο μετά τη Σαρωνίδα. Έχει και πινακίδα να σε καθοδηγήσει. Πήρε το όνομά της από το βράχο που ξεπροβάλλει από τη (πεντακάθαρη, να τα λέμε κι αυτά…) θάλασσα. Εδώ θα βρεις οργανωμένα πράγματα, ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bars και αρκετές επιλογές για φαγητό. Στο βόρειο κομμάτι της μπορείς να κολυμπήσεις πιο free (if you know what I mean…).

beachsunglasses.jpg

Λιμανάκια
Σίγουρα τα έχεις ακούσει και αν δεν έχεις έρθει, φέτος είναι η ευκαιρία σου (επίσης πέρασαν τα τεστ καθαριότητας)! Θα τα βρεις στις στροφές της παραλιακής μετά τη Βουλιαγμένη, πριν φτάσεις στη Βάρκιζα. Εδώ, όπως μάλλον έχεις καταλάβει, δεν έχει χρυσές αμμουδιές αλλά άγρια, πετρώδη ομορφιά, απλωμένη σε μικρούς κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά. Εκτός από μία καντίνα, δεν παίζει τίποτε άλλο σε οργάνωση, οπότε έλα προετοιμασμένη. Διάλεξε το δικό σου βραχάκι για να απλώσεις την πετσέτα σου, βούτα, με προσοχή πάντα, και φέρε τη μάσκα σου για να εξερευνήσεις το βυθό!

beachlimanakia.jpg

Σχινιάς 
Θα πάρεις τη λεωφόρο Μαραθώνος σχεδόν μέχρι τέλους και στη συνέχεια θα ακολουθήσεις τις πινακίδες για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Πάρε τη Λεωφόρο Σχινιά και έχοντας στα δεξιά σου το δάσος, θα φτάσεις στο τέλος του δρόμου (κυριολεκτικά στο τέλος, μέχρι να βρεις άμμο…) στην περιοχή που λέγεται Δικαστικά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Διάλεξε δέντρο ή αμμολοφάκι για να στήσεις την ομπρέλα σου, μείνε αν θες κοντά στις ταβέρνες για να «χτυπήσεις» κι ένα καλαμαράκι φεύγοντας, ή όχι, και απόλαυσε την θάλασσα. Αν θες πιο οργανωμένα πράγματα, θα κάνεις δεξιά στη στροφή με τις ταμπέλες για τα καφέ και beach bars, όπως το «Καράβι» (έτσι ξέρει πολύς κόσμος την περιοχή γενικά). Ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες, σχολή windsurf, ντους και γήπεδα για beach volley είναι μερικά μόνο από τα facilities που θα βρεις εδώ.

beachsxinias.jpg
Ψάθα
Η πιο μακρινή πρότασή μας, απέχει περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα, αλλά η πρόσβαση είναι πιο εύκολη γιατί βγαίνεις Εθνική. Θα ακολουθήσεις το δρόμο για Αλεποχώρι (όπου επίσης μπορείς να ρίξεις μία βουτιά) και από το κέντρο του, θα βρεις την Ψάθα στα δύο χιλιόμετρα προς τα δεξιά. Πρασινογάλανα νερά και βότσαλα (βολικά όμως, όχι αυτά τα χοντροκομμένα που ξαπλώνεις και σηκώνεσαι διπλωμένη σαν γιόγκι) απλώνονται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων (!). Έχεις πολλές επιλογές από ταβέρνες, beach bars και καφέ, αλλά αν δεν «ψήνεσαι» να κάτσεις σε ομπρέλα-ξαπλώστρα (που ορισμένα μαγαζιά να ξέρεις δεν χρεώνουν επιπλέον) σίγουρα θα βρεις λίγο χώρο να βάλεις την πετσέτα σου!

beachpsatha.jpg

Καλές βουτιές!  

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν