Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

Οι 10 top συναυλίες του Ιουλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καθώς μετράμε αντίστροφα για τις διακοπές του Αυγούστου, γεμίζουμε τις μέρες –και τις νύχτες- μας με τις καλύτερες μουσικές του μήνα. 


Γωγώ Καρκάνη

Ούτε από τον Ιούλιο δεν λείπουν τα lives που υπόσχονται αξέχαστες μουσικές εμπειρίες. Αυτές είναι οι επιλογές του μήνα για όλα τα γούστα, που ξεχωρίζουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κράτησε σημειώσεις στην ατζέντα σου.

6/7, Imam Baildi, Τεχνόπολη: Το μουσικό σχήμα που αναμειγνύει με μαεστρία σύγχρονα beats με ρεμπέτικα και λαϊκά έρχεται στην Τεχνόπολη για μια ακόμη live εμφάνιση που αναμένεται πιο εκρηκτική από ποτέ, αφού με αυτό τον τρόπο οι Imam Baildi θα γιορτάσουν τα δέκατα γενέθλιά τους.

6 & 27/7, Gadjo Dilo, Βαγγέλης Γερμανός, Gazarte: Τα νοσταλγικά τραγούδια του Βαγγέλη Γερμανού ταιριάζουν πολύ στην ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον όταν οι Gadjo Dilo προσθέτουν τις δικές τους gypsy και swing πινελιές. Όλα αυτά στην πανέμορφη ταράτσα του Gazarte.

10/7, Foo Fighters, Ηρώδειο: Το εμβληματικό συγκρότημα της γκραντζ σκηνής των ‘90s έρχεται στην Ελλάδα για μια συναυλία που θα γράψει ιστορία καθώς θα φιλμογραφηθεί και θα προβληθεί το φθινόπωρο στο πλαίσιο της σειράς του PBS Landmarks Live in Concert. 

12/7, LP, Monophonics, Τεχνόπολη: Τα δέκατα γενέθλιά του γιορτάζει και το Gazarte, προσκαλώντας μας στην Τεχνόπολη σε ένα τετραπλό πάρτι με την LP (aka Laura Pergolizzi), δημιουργό της κορυφαίας επιτυχίας Lost on You, τους Καλιφορνέζους Monophonics, την indie pop μπάντα Lola Marsh από το Τελ Αβίβ και τη «δική μας» Angelika Dusk στο opening.

laura_pergolizzi750.jpg
H LP έρχεται στην Τεχνόπολη!

12/7, Goran Bregovic, Μονή Λαζαριστών: Εδώ είναι Βαλκάνια, και δεν θα μπορούσε ο αγαπημένος συνθέτης, που μεταξύ άλλων υπογράφει τις υπέροχες μελωδίες από τις ταινίες Ο Καιρός των Τσιγγάνων και Arizona Dream, να τιμήσει τη χώρα μας με ένα (ακόμη) πέρασμα, για να μας ταξιδέψει με βαλκανικούς και τσιγγανικούς ήχους. Πάντα μαζί του οι Wedding and Funeral Band.

12/7, Διονύσης Σαββόπουλος, Καλλιμάρμαρο: Ο «Νιόνιος» μαζί με μια πλειάδα δημοφιλών ερμηνευτών (Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φοίβο Δεληβοριά, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Ζουγανέλη, Βιολέτα Ίκαρη, Βασιλική Καρακώστα, Κωστή Μαραβέγια, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κατερίνα Πολέμη, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργο και Νίκο Στρατάκη, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννη Χαρούλη) μας προσκαλούν σε μια συναυλία για το Όλοι Μαζί Μπορούμε, δηλαδή για καλό σκοπό και πιο συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα διανεμηθούν στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. 

12/7, Μαρίνα Σάττι, Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Το κορίτσι πίσω από το πιο πολυσυζητημένο viral βίντεο κλιπ των τελευταίων μηνών σε μία και μοναδική εμφάνιση στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, μια αληθινή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί της οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα (Ndioba ngom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop), και επτά ακόμη νέες γυναικείες φωνές.

13/7, Yann Tiersen (φωτό), Ηρώδειο: Η αγάπη του κοινού για τον συνθέτη πίσω από αγαπημένα σάουντρακ όπως εκείνα των ταινιών Amelie και Goodbye Lenin είναι εύλογη και επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι η συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού έγινε γρήγορα sold out. Σε αυτό το live αναμένεται να παρουσιάσει και το τελευταίο του project, Εusa, εμπνευσμένο από την ατμόσφαιρα του μικρού νησιού στο οποίο ζει, απέναντι από τις ακτές της Βρετάνης, Τυχερός όποιος πρόλαβε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο.

14/7, Kasabian, The Jesus and Mary Chain, Ejekt Festival, Πλατεία Νερού. Αν δεν σταμάτησες ούτε λεπτό να χορεύεις στα προηγούμενα lives των Kasabian με κομμάτια όπως το Underdog, το Fire και το Eez-Eh, μη χάσεις ούτε αυτή τη συναυλία. Την ίδια μέρα εμφανίζονται και οι Jesus and Mary Chain, μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες της σύγχρονης μουσικής. 

kasabian750.jpg
Φέτος θα (ξανα)δούμε τους Kasabian στην Πλατεία Νερού. 

19 & 20/7, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σταμάτης Φασουλής, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Ταράτσα του Φοίβου: Στο νέο στέκι που άνοιξε ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Γκάζι, την ομώνυμη ταράτσα, ο τραγουδοποιός δίνει μια σειρά παραστάσεων μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο, παρέα με άλλους ερμηνευτές που αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του μήνα είναι η συνύπαρξη και σύμπραξη Δεληβοριά επί σκηνής με Μαραβέγια, Φασουλή και Θεοδωρόπουλο για δύο βραδιές.

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της