Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

Οι 6 ταινίες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσεις

Μπλοκμπάστερ, αισθηματικές, βιογραφίες και μεταφορές μπεστ σέλερ βιβλίων αποδεικνύουν ότι ούτε από το καλοκαίρι λείπουν οι μεγάλες κινηματογραφικές αφίξεις.


Γωγώ Καρκάνη

Μπορεί το καλοκαίρι για την Ελλάδα να μην είναι high season όπως συμβαίνει π.χ. στις ΗΠΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια τα θερινά σινεμά στη χώρα μας φιλοξενούν όλο και περισσότερες πολυαναμενόμενες πρεμιέρες. Αυτές είναι λοιπόν μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις νέες ταινίες που περιμένουμε μέχρι τέλος Αυγούστου.

Ο κύκλος: To ομώνυμο δυστοπικό μυθιστόρημα του Ντέιβ Έγκερς, που περιγράφει έναν κόσμο ο οποίος δεν απέχει πολύ από τον δικό μας (ένα κορίτσι προσλαμβάνεται σε μια πανίσχυρη εταιρεία τεχνολογίας, αρχίζει να ποστάρει κάθε εξαντλητική λεπτομέρεια της ζωής του και βρίσκεται παγιδευμένο στα social media), μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Έμα Ουότσον. Παρόλο που οι κριτικές προδιαθέτουν αρνητικά για το αποτέλεσμα, θα τη δούμε σίγουρα για το καστ αγαπημένων ηθοποιών και για την υπογραφή του Έγκερς στο σενάριο, ενός από τους πιο αξιόλογους σήμερα συγγραφείς στις ΗΠΑ. Προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους.
 

circle750.jpg
 

Nina: Οι ιστορίες ζωής μεγάλων ερμηνευτών συχνά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε φαντασία από τη μυθοπλασία, και η βιογραφία της Νίνα Σιμόν, που άρχισε να τραγουδάει γκόσπελ σε μια τοπική εκκλησία σε ηλικία εννέα ετών για να φτάσει να αναδειχθεί σε ντίβα της τζαζ, δεν αποτελεί εξαίρεση. Θα τη δούμε, γιατί αγαπάμε τα τραγούδια της Σιμόν. 27/7.
 

nina750.jpg
 

Μεγάλωσε αν τολμάς: O Γκιγιόμ Κανέ υποδύεται ένα μεσήλικα καλλιτέχνη που κατηγορείται ότι πλέον δεν… ροκάρει αλλά αποφασίζει να αποδείξει σε όλους το αντίθετο. Τη γυναίκα του ερμηνεύει η αληθινή συζυγός του, Μαριόν Κοτιγιάρ και λέγεται πως αυτή η ιστορία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματική τους ζωή, πράγμα που κάνει την όλη υπόθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Όπως και να είναι, θα τη δούμε γιατί αγαπάμε και τους δύο πρωταγωνιστές. Ο Κανέ έχει αναλάβει και ρόλο σκηνοθέτη. 27/7.
 

rocknroll750.jpg
 

Ο μαύρος πύργος: Ένα εντεκάχρονο αγόρι ανακαλύπτει μια άλλη διάσταση, το λεγόμενο Μέσο Κόσμο, και καταφέρνει να περάσει σε αυτήν. Εκεί, θα έρθει σε επαφή με έναν ιππότη ο οποίος αναζητά το λεγόμενο Σκοτεινό Πύργο. Συνήθως οι ταινίες που βασίζονται σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ αποτυγχάνουν να μεταφέρουν την ατμόσφαιρά τους στη μεγάλη οθόνη. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις (π.χ. Η Λάμψη, Misery) και ελπίζουμε ο Μαύρος Πύργος να είναι μία από αυτές. Στα αδιαμφισβήτητα συν και η παρουσία του Μάθιου ΜακΚόναχι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. 3/8.
 

dark_tower750.jpg
 

Δουνκέρκη: Δεν είναι μια οποιαδήποτε πολεμική ταινία, αλλά προβλέπεται έπος καθώς έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κρίστοφερ Νόλαν (Inception, Σκοτεινός Ιππότης κ.λπ.). Με τους αγαπημένους Κένεθ Μπράνα και Τομ Χάρντι στο καστ, παρουσιάζει την επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών στη βόρεια Γαλλία από τους Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 24/8.
 

dunkirk750.jpg
 

Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες: Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί την ακριβότερη γαλλική παραγωγή όλων των εποχών κι εμείς αναπόφευκτα ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα. Η ταινία, που έχει βασιστεί σε μια σειρά γαλλικών κόμικ, μας συστήνει δύο πράκτορες που καλούνται να σώσουν το σύμπαν από μια σκοτεινή δύναμη. Πρωταγωνιστεί το διάσημο μοντέλο Cara Delevingne, που εδώ δοκιμάζει την τύχη του στην υποκριτική. 31/8.
 

valerian750.jpg

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του