Skip to main content

GIFT ME...

9 ημερολόγια για ένα υπέροχο '19

Γιατί η κάθε μέρα της ζωής σου είναι ξεχωριστή



Λατρεύω τα ημερολόγια και κάθε χρόνο κάθομαι με τις ώρες και τα ξεφυλλίζω στα βιβλιοπωλεία αναζητώντας ποια είναι τα ιδανικά για δώρο για τις αγαπημένες μου.

Εδώ επέλεξα 9 υπέροχα ημερολόγια, διαφορετικής αισθητικής, ύφους και προσέγγισης, για να γίνει η δική σου επιλογή λίγο πιο εύκολη και έτσι, δωρίζοντας, να μπει η νέα χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς.

1. Ημερολόγιο 2019: Μάνος Ελευθερίου, «Πώς το ’φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή…», εκδόσεις Μεταίχμιο

elefteriou.jpgΜε ανέκδοτους στίχους του και κείμενα του δημιουργού, σπάνιες φωτογραφίες του, χειρόγραφα, και σπαράγματα του έργου του, τόσο του πεζογραφικού όσο και του στιχουργικού.

* Το ημερολόγιο περιλαμβάνει qr codes για να ακούσεις τον Μάνο Ελευθερίου να διαβάζει ποιήματα και πεζά του, αλλά και απαγγελίες έργων του από φίλους του (Λίνα Νικολακοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Όλια Λαζαρίδου, Γιώργο Ανδρέου, Ηλία Ανδριόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα).

2. Καλεντάρ, Πόντος & Παράδοση, εκδόσεις Μύρτος

pontos.jpg

Ένα συγκινητικό ταξίδι στα αρώματα, τις γεύσεις, τις αναμνήσεις, την παράδοση του Πόντου, που σίγουρα θα αγγίξει όσους έχουν ρίζες από τη Μικρά Ασία. Η μαμά μου πάντως καταχάρηκε όταν της το χάρισα... Και φυσικά συγκινήθηκε και άρχισε να μας αφηγείται ιστορίες των παιδικών της χρόνων.  

*Συνοδεύεται από ένα πολύ όμορφο γουράκι για το 2019. 

3. Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2019, εκδόσεις Μύρτος

kalotyxias.jpgΚαι ποιος δεν θέλει λίγη περισσότερη τύχη στη ζωή του; Πώς θα τη βρει; Ενεργοποιώντας τη θετική σκέψη μέσα από τα αντίδοτα που βρίσκονται μέσα σε αυτό το ημερολόγιο.

 *Συνοδεύεται και αυτό από ένα κομψό γουράκι για το 2019. 

4. Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης 2019, εκδόσεις Παπαδόπουλος

thetikis_skepsis.jpg

Με αποφθέγματα σημαντικών συγγραφέων, λόγια σοφών ανθρώπων και αισιόδοξες σκέψεις θα σε βοηθήσουν να χαίρεσαι κάθε μέρα της ζωής και να αντιμετωπίζεις με θετική ενέργεια όλες τις προκλήσεις της.

*Οι ονειρεμένες ζωγραφιές από τη Μυρτώ Δεληβοριά είναι από μόνες τους μια πηγή αισιοδοξίας.

5. Κάν'το να συμβεί και φέτος, Δρ.Φαίδρα Λογοθέτη, από τις εκδόσεις Μίνωας

kanto.jpgΗ ίδια η ψυχοθεραπεύτρια τα εξηγεί καλύτερα: "Με αυτό το ημερολόγιο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την αναγκαιότητα του να ανακαλύψετε τον αγνοούμενο εαυτό σας. Κάθε φράση είναι ένα σκούντημα στον ώμο, μια υπενθύμιση που προτείνει να παραμείνετε με τρυφερότητα πλάι στον εαυτό σας, να μην ξοδεύετε αστόχαστα τα προσωπικά σας αποθέματα, να αναζητήσετε την ευτυχία μέσα από αυτά που ήδη έχετε, να ψάξετε τη συντροφικότητα μόνο με συμβατούς δότες, να σταματήσετε να έχετε δυσάρεστες σκέψεις-ριπές". 

6. Γένους θηλυκού, Αναστασία Καμβύση, εκδόσεις Παπαδόπουλος

 genous_thilikou.jpg

Αυτό είναι ένα ημερολόγιο που θα ήθελα να μου δωρίσουν... Η δημοσιογράφος Αναστασία Καμβύση γράφει για τέσσερις γυναίκες που εργάζονται σκληρά, αγαπούν τα ζώα, το θέατρο, το διάβασμα, τη μουσική, το φαγητό και τα κοκτέιλ, και κάθε μήνα ψάχνουν τρόπο να επικοινωνήσουν, να βρεθούν μαζί, να μοιραστούν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις επιτυχίες τους, με λίγα λόγια την καθημερινότητά τους!

* Ο Μιχάλης Καζάζης γεμίζει με τα σικ και χιουμοριστικά σκίτσα του τις σελίδες του ημερολογίου.

* Το Ημερολόγιο 2019 γένους θηλυκού κυκλοφορεί με 2 διαφορετικά εξώφυλλα, ένα σε μπλε και ένα σε πράσινο. 

7. #ΜΑΜΑ, 12 bloggers μοιράζονται τις ιδέες τους, εκδόσεις Μίνωας

Ένα ημερολόγιο που δημιουργήθηκε από 12 mom bloggers για να είναι η κάθε μέρα μαζί με τα παιδιά μας μοναδική αλλά κυρίως ένα ημερολόγιο που βοηθά το έργο του Library4all ενισχύοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αξίζει να αγκαλιάσετε. 

mama_kapatou.jpg

8. Κάθε μέρα καλύτεροι...με τα παιδιά μας, Αλεξάνδρα Καππάτου, εκδόσεις Μίνωας

Ένα διαφορετικό ημερολόγιο, αφιερωμένο σε όλη την οικογένεια αλλά κυρίως στους μικρούς ή μεγάλους πρωταγωνιστές της ζωής μας, στα παιδιά μας, τα οποία αξίζουν τον σεβασμό, την προσοχή και την αγάπη μας. Γιατί γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.

* Την λατρεύω την κα Καππάτου, είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαιρετική επαγγελματίας.

9.Τα παιδία... λέγει, εκδόσεις Παπαδόπουλος

paidia_legei.jpg

Με ατάκες μικρών παιδιών που ξέρουν πάντα να σε εκπλήσσουν με την αστείρευτη φαντασία και το χιούμορ τους. Είναι σίγουρο ότι θα σου φτιάξουν τη μέρα και θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. 

*Τα παιχνιδιάρικα και αστεία σκίτσα επιμελήθηκε η εικονογράφος Έλλη Γρίβα.

Διαβάστε επίσης

GIFT ME...

10 sneakers για τις πιο stylish εορταστικές εμφανίσεις

Ποιος λεέι πως δεν μπορείς να φορέσεις αθλητικά και την εορταστική περίοδο; 

GIFT ME...

7 γούρια για μια τυχερή χρονιά

Υποδέξου το 2019 με τύχη και στιλ!

GIFT ME...

Τα 10 πιο έξυπνα δώρα της τελευταίας στιγμής

Γιορτινά, έξυπνα,  για όλα τα στιλ και τα budget 

Προτεινόμενα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού