Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια 2020: Οι Εκλείψεις της χρονιάς

Η Αντα Λεούση αναλύει τις 6 αρκετά έντονες εκλείψεις μες την νέα χρονιά


Ρόμυ Μελάνι

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η νέα χρονιά, καθώς θα σημειωθούν έξι εκλείψεις αρκετά έντονες, όπου τα πάντα θα συμβαίνουν με τέτοια ταχύτητα που θα σας αγχώνει και εν μέρει θα σας φοβίζει.  

Οι εκλείψεις είναι αστρολογικά γεγονότα που φέρνουν το απροσδόκητο και αλλαγές στη ζωή μας. Σαν οντότητες σίγουρα δε θέλουμε να βγαίνουμε από τη ροή της καθημερινότητας που έχουμε διαμορφώσει ή καλύτερα από τις ανέσεις μας, αλλά σίγουρα πότε- πότε χρειαζόμαστε ένα μικρό σκούντημα για να ξεκολλήσουμε από πράγματα και καταστάσεις που δε μας εξυπηρετούν, ακόμα και αν μερικές φορές μας φαίνεται δύσκολο, σκληρό ή ακατόρθωτο. Οι εκλείψεις ενεργούν σε αυτό, βάζοντας μας πίσω στη δράση. Σπάζουν τα μοτίβα στη ζωή μας και στρέφουν την εστίασή μας. 

Η επιρροή της κάθε έκλειψης ξεκινάει μερικές ημέρες πριν από την εμφάνιση της και μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες ή και μήνες. Είναι μια τεράστια στιγμή μετασχηματισμού, καμπής και απελευθέρωσης. Οι Ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν στη Νέα Σελήνη και οι Σεληνιακές στην πανσέληνο.

Έχουν περάσει σχεδόν 11 χρόνια από τότε που είχαμε τον ίδιο κύκλο εκλείψεων στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Ακόμα και αν όλοι θα επηρεαστείτε διαφορετικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα σας θυμίσουν και θα σας κάνουν να συγκρίνετε το τώρα με τότε. Σίγουρα χρειάζεται να δώσετε προσοχή σε οικογενειακά θέματα, να θεραπεύσετε σχέσεις. Nα επικεντρωθείτε στην καριέρα και στα έργα σας και να ανθίσετε οικονομικά.

 

 

Ηλιακές Εκλείψεις

Κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης, η Σελήνη βρίσκεται μεταξύ της Γης και του Ήλιο. Όμως, τι συμβαίνει αστρολογικά. Καθώς η Σελήνη αποκλείει τον Ήλιο και σβήνει τα φώτα στη γη, αφαιρεί τα σταθερά μοτίβα της ζωής και σας ωθεί σε άγνωστα. Απομακρύνει τις προοπτικές που νομίζετε ότι έχετε πάνω σε σχέδια, προκαλεί αναταραχές και σας υποκινεί να αναπτυχθείτε. Φέρνει αλλαγές, ανατροπές και απρόβλεπτες καταστάσεις, που στην πορεία σας ευεργετούν.

 

Σεληνιακές εκλείψεις

Κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης, η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης. Οι σεληνιακές εκλείψεις σας βοηθούν να γνωρίσετε τον αληθινό εαυτό μας και σας απομακρύνει από το σκεπτικό να προβληθείτε στον έξω κόσμο. Εστιάζουν περισσότερο στο σπίτι, την οικογένεια και τις οικείες σχέσεις. Ότι είναι αντίθετο με αυτά, δημιουργεί εσωτερική ένταση και εξωτερικές πιέσεις που οδηγούν σε συγκρούσεις και κρίσεις που απορροφούν την ενέργειά σας. Συναισθήματα και ένστικτα φθάνουν στο αποκορύφωμά τους και πρέπει να χρησιμοποιείτε τη διαίσθησή σας για να ξεπεράσετε τυχόν προκλήσεις στις σχέσεις σας. Πρέπει να είστε αμερόληπτοι και ισορροπημένοι στις προσωπικές σας σχέσεις, γιατί τα αρνητικά συναισθήματα θα σας προκαλούν δυσαρμονίες. 

 

Το 2020 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 εκλείψεις, 4 Σεληνιακές και 2 Ηλιακές:

Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιείται Παρασκιώδης Σεληνιακή Έκλειψη στον Καρκίνο. Σε αυτήν την έκλειψη θα συμμετέχουν Ερμής, Πλούτωνας και Κρόνος σε κόντρα με τη Σελήνη. Αυτή η πολικότητα θα δημιουργήσει πολλή ένταση στη ζωή σας και θα προκαλέσει περισσότερη μελαγχολία, απαισιοδοξία και δυσκολίες. Επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) του 2ου δεκαημέρου.

Στις 5 Ιουνίου πραγματοποιείται Παρασκιώδης Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη. Αυτή η έκλειψη επικεντρώνει την ενέργειά της σε ότι σχετίζεται με θέματα εργασίας και υγείας. Θα θέλετε να είστε με φίλους, να ασχοληθείτε με νέες δραστηριότητες και γενικώς με πράγματα που θα σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί. Καθώς, η κατάσταση θα είναι λίγο περίπλοκη μην τα αφήσετε όλα στην τύχη τους. Θα αισθάνεστε σίγουροι για τα επόμενα βήματά σας και πως δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο. Βάλτε τη λογική σας να πρυτανεύει και χρησιμοποιήστε υπέρ σας την ενέργεια που θα έχετε, για να γλιτώσετε από μελλοντικά προβλήματα. Επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύς) του 2ου δεκαημέρου.

Στις 21 Ιουνίου πραγματοποιείται Δακτυλιοειδής Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο. Αυτή η έκλειψη θα είναι εξαιρετικά ισχυρή γιατί ο Καρκίνος κυβερνάται από τη Σελήνη και συμβαίνει στο 12 ο ηλιακό σπίτι που αφορά την πνευματικότητα, το διαλογισμό και όλα όσα σας συνδέουν με το θείο. Να είστε σε εγρήγορση γιατί κάτι που ζήσατε και έχει ξεπεραστεί στο παρελθόν, θα έρθει ξανά στη ζωή σας και θα πρέπει για άλλη μια φορά να το αντιμετωπίσετε. Σημαντικά γεγονότα θα συμβαίνουν γύρω σας και δε θα πρέπει να είστε απαθείς. Επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) του 3ου δεκαημέρου.

Στις 5 Ιουλίου πραγματοποιείται Παρασκιώδης Σεληνιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω. Έχοντας έκλειψη στον άξονα Αιγόκερου- Καρκίνου που ο Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο και η Σελήνη στον Αιγόκερω, θα προσπαθείτε με δυσκολία να παραμείνετε συναισθηματικά ισορροπημένοι και εστιασμένοι σε ότι συμβαίνει στη ζωή σας, καθώς από τη μία θα είστε παρορμητικοί, αυστηροί και σοβαροί και από την άλλη λογικοί και αρκετά χαλαροί. Έχοντας να αντιμετωπίσετε κόντρα ρόλους ανά συμβάν, φροντίστε να βρείτε χρόνο και για τις αλλαγές που επιφέρει αυτή η έκλειψη. Επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) του 2ου δεκαημέρου.

Στις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιείται Παρασκιώδης Σεληνιακή Έκλειψη στους Διδύμους. Με τη Σελήνη στους Διδύμους να αντιτίθεται στον Ήλιο του Τοξότη, χρειάζεται και επιβάλλεται να διατηρήσετε την ηρεμία σας και να μη χάσετε τις ισορροπίες σας. Θα νιώσετε συναισθηματική ανασφάλεια που θα ρίχνει την ψυχολογία σας και καλό θα είναι να κάνετε έναν απολογισμό των πεπραγμένων σας και κυρίως να τα βρείτε με τον εαυτό σας. Επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύς) του 1ου δεκαημέρου.

Στις 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται Ολική Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη. Αυτή η έκλειψη γίνεται στο 7 ο ηλιακό σπίτι που βρίσκεται και ο Ερμής, οπότε θα επικεντρωθείτε στις σχέσεις σας. Θα επικοινωνείτε ευκολότερα, θα καλυτερεύσει η κοινωνική σας ζωή και θα λύσετε ζητήματα του εργασιακού τομέα. Καθώς η έκλειψη γίνεται στον Τοξότη, θα νιώθετε πιο ελεύθεροι. Σχεδιάστε και ξεκινήστε νέα σχέδια που θα μπορείτε να υποστηρίξετε με την παρουσία σας και κάντε ταξίδια που θα ανοίξουν τους ορίζοντές σας. Επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύς) του 3ου δεκαημέρου.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 28 Μαρτίου

Δείξτε τη δυναμικότητά σας τολμώντας μικρές αλλαγές για αρχή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα επηρεαστεί το ζώδιό σας από την εποχή του Κριού

Είναι μια εποχή νέων ξεκινημάτων.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 27 Μαρτίου

Οι έντιμες μέθοδοι θα ανταμείψουν τις προσπάθειές σας

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους