Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αέρας, γη, φωτιά, νερό – μάθε το στοιχείο σου και τι ιδιότητες σου προσφέρει

Αστρολογία και ταρώ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σε κάνουν πιο ισχυρή



Με τον κόσμο να έχει έρθει τα πάνω κάτω και όλα όσα ήξερες να έχουν ανατραπεί και οι σταθερές σου να έχουν πέσει σαν τραπουλόχαρτα όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι στρέφονται στην αστρολογία και σε new age προσεγγίσεις προκειμένου να κατανοήσουν λίγο περισσότερο το παρόν, το μέλλον και τον εαυτό τους μέσα σε όλο αυτό το χάος.

Στη δυτική αστρολογία, τα τέσσερα στοιχεία της φωτιάς, της γης, του αέρα και του νερού χρησιμοποιούνται για να ταξινομήσουν κάθε ζώδιο σε ομάδες με συγκεκριμένες ιδιότητες. Τα στοιχεία αναφέρονται ως πηγή ζωής για τα ζώα που τα συνοδεύουν. Κάθε ένα από τα 12 ζώδια εμπίπτει σε ένα από τα τέσσερα στοιχεία, με αποτέλεσμα κάθε στοιχείο να δέχεται τρία ζώδια. Τα στοιχεία είναι το θεμέλιο μέσω του οποίου ξεχωρίζουν οι ατομικές τάσεις. Η γνώση του αστρολογικού σου στοιχείου θα σου επιτρέψει να κατανοήσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους και τη φύση. Τα στοιχεία ευθυγραμμίζονται ομοίως με εργαλεία όπως κάρτες ταρώ που σε βοηθούν να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου.

Φωτιά

Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης ενσαρκώνουν το παθιασμένο στοιχείο της Φωτιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ζώδια της Φωτιάς αναγνωρίζονται για τον αυθορμητισμό, την ώθηση, τη δημιουργικότητα και το θάρρος τους. Συχνά είναι δύσκολο να σιωπήσουν ή να συγκρατήσουν και συνήθως ακολουθούν μεγάλες ιδέες χωρίς φόβο. Ενώ και τα τρία ενσωματώνουν την ενέργεια του σημαδιού της Φωτιάς, όλα έχουν ελαφρές αποχρώσεις που τα ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο. Ο Τοξότης είναι γνωστός ως το μεταβλητό ζώδιο της Φωτιάς, οπότε είναι πιο προσαρμόσιμο από τα γειτονικά ζώδιά του, αν κι εξακολουθεί να είναι αποφασιστικό. Ο Λέων, από την άλλη πλευρά, είναι το σταθερό ζώδιο της Φωτιάς και ενσωματώνει θερμά το πάθος και την πίστη. Τέλος, ο Κριός είναι το πιο πρωτοποριακό ζώδιο της Φωτιάς. Ο Κριός δεν αφιερώνει χρόνο στο παρελθόν και παίζει στο μέλλον με αίσθηση βεβαιότητας και εμπιστοσύνης. Όλα τα σημάδια της Φωτιάς δεν φοβούνται να που ό,τι σκέφτονται και βαδίζουν στο δικό τους ξεχωριστό δημιουργικό μονοπάτι.

Γη

Ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως, ενώνονται για να ενσωματώσουν τις πρακτικές και αξιόπιστες ιδιότητες του στοιχείου της Γης. Ως το πιο γειωμένο στοιχείο, τα ζώδια της Γης ανταποκρίνονται καλά στα πράγματα που μπορούν να αγγίξουν και να δουν καθαρά. Αυτό τα κάνει αισθησιακά όντα που είναι επιρρεπή σε βαθιά σύνδεση. Μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε ένα ζώδιο της Γης, καθώς πιστεύουν συχνά ότι έχουν την ευθύνη να υποστηρίξουν αυτούς που βρίσκονται στη σφαίρα τους. Εκτιμούν τη λογική και ενσαρκώνουν την αξιοπιστία. Ο Ταύρος είναι το πιο ρεαλιστικό ζώδιο της Γης, βρίσκει άνεση στο σχεδιασμό και τη σύλληψη κάθε βήματος του ταξιδιού του. Η Παρθένος είναι εξίσου πρακτική και εργατική. Γιορτάζει τη διαρκή αφοσίωση, αλλά μερικές φορές πέφτει θύμα υπερβολικής επιβάρυνσης. Τέλος, ο Αιγόκερως παίρνει συχνά τη θέση ενός επιτηρητή. Είναι προσεκτικό και ρεαλιστικό. Τα γήινα ζώδια τείνουν να λειτουργούν με αυτό που έχουν, απομακρύνονται από τα μοδάτα ιδανικά και ακολουθούν γραμμικά τρένα σκέψης και δράσης.

Αέρας

Τα ζώδια του Αέρα, που περιλαμβάνουν τους Διδύμους, τον Ζυγό και τον Υδροχόο, είναι πνευματικά και κοινωνικά πλάσματα. Τείνουν να επιτρέπουν στο σύμπαν να τα ταλαντεύει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμεί και να παραμένουν σε ηρεμία όπου κι αν προσγειώνονται. Τα ζώδια του αέρα είναι φιλοπερίεργα. Αναζητούν σύνδεση και γνώση. Το πιο σημαντικό, είναι κυρίως επικοινωνιακά που μπορούν να επικοινωνήσουν με σχεδόν οποιονδήποτε. Οι Δίδυμοι είναι το μεταβλητό ζώδιο του Αέρα, η φύση του να αναλαμβάνει διαφορετικές προσωπικότητες προσδίδει την προσαρμοστικότητα και το στάτους του ως κοινωνική πεταλούδα του ζωδιακού κύκλου. Ο Ζυγός αναφέρεται συχνά ως το βασικό ζώδιο του Αέρα, προσανατολίζεται περισσότερο στη δράση και στοχεύει να έχει μια ισορροπημένη ζωή. Ο Ζυγός δεν θα διστάσει να βρει την τέλεια ισορροπία αφιερώνοντας χρόνο για οργάνωση και προγραμματισμό. Ο Υδροχόος είναι το σταθερό ζώδιο του αέρα, που ενσωματώνει μια ελεύθερη πνευματική συμπεριφορά και μια συγγένεια για τη μη συμμόρφωση. Ωστόσο, ο Υδροχόος είναι επίσης πειθαρχημένος στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται σοβαρά ζητήματα όπως τα χρήματα και η αγάπη. Συνολικά, τα ζώδια του Αέρα είναι γεννημένοι εμπειρογνώμονες. Συνθέτουν όλα όσα ασχολούνται με εντυπωσιακή ταχύτητα και κινούνται στη ζωή με μια αίσθηση εμπιστοσύνης στο σύμπαν.

Νερό

Ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες αποτελούν τα ζώδια του Νερού. Είναι τα πιο συναισθηματικά ζώδια του κύκλου και ενσαρκώνουν τη ρευστότητα του στοιχείου τους. Φροντίζουν και αντιλαμβάνονται ό,τι τους επιτρέπει να αναλαμβάνουν ως προς την ευτυχία και τη θλίψη αυτών που συνδέονται. Ο Καρκίνος δημιουργεί στενή σχέση με την προέλευσή του στο σπίτι. Εκτιμά την πράξη της φροντίδας και λατρεύει τις επιλεγμένες οικογένειές του. Ο Σκορπιός είναι ειδικευμένος στον τρόπο που κατανοεί περίπλοκες σκέψεις και συναισθήματα. Τα συναισθήματά του προωθούν όλες τις ενέργειές του, κάνοντας τον Σκορπιό ένα έντονα αποφασισμένο ζώδιο. Τέλος, οι Ιχθύες είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημάδι. Κυριαρχείται από τον πλανήτη Ποσειδώνας, ο οποίος οξύνει την ικανότητα των Ιχθύων να συνδεθούν με άλλους σε σημείο που βλάπτει. Ο Ιχθύς τείνει να υιοθετεί μια στάση απόδρασης αλλά είναι συμπονετικός. Τα ζώδια νερού συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν τα πιο δεκτικά ζώδια στον ζωδιακό. Είναι πιθανό να παραγνωριστούν λόγω των μεταβαλλόμενων μορφών τους, αλλά γνωρίζουν πάντα πώς αισθάνονται οι άλλοι.

Στοιχεία – ζώδια και ταρώ

Τα τέσσερα στοιχεία εμφανίζονται επίσης σε αποκρυφιστικά εργαλεία δίπλα στην αστρολογία, όπως οι κάρτες ταρώ.

Όλα για το στοιχείο της φωτιάς

 Κριός, Λέων και Τοξότης

Ποια είναι κάρτα ταρώ σου: Wands / Αρκάνα

Σε μια καλή μέρα: Τα ζώδια της Φωτιάς είναι παθιασμένα, τολμηρά και χαρισματικά. Είναι επίσης δημιουργικοί, γοητευτικοί και αυτοπεποίθηση. Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης είναι όλα ζώδια που μπορούν να αποκτήσουν φήμη και περιουσία μέσω της καλώς διοχετευμένης έντασης τους.

Σε μια κακή μέρα: Τα ζώδια της Φωτιάς συχνά θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής και μπορεί να είναι επιθετικά, εγωιστικά και μάταια. Μπορούν επίσης να δράσουν παρορμητικά και να έχουν γρήγορη ιδιοσυγκρασία. Μπορούν να επωφεληθούν από τη διοχέτευση της φλογερής ενέργειάς τους για το καλό παρά να πηγαίνουν σε ένα πολεμικό μονοπάτι και να απομακρύνουν όποιον τολμά να τα προκαλέσει.

Πώς να τα κερδίσεις: Κάνε τους ερωτήσεις για τον εαυτό τους και άφησέ τα να μιλήσουν.

Όλα για το στοιχείο της Γης

Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως

Ποια είναι κάρτα ταρώ σου: Pentacles / Πεντάλφα

Σε μια καλή μέρα: Τα ζώδια της Γης είναι γειωμένα, πιστά και καλά στη συσσώρευση πλούτου. Τείνουν να εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, όπως καλό φαγητό και κρασί. Είναι αισθησιακά πλάσματα. Τα ζώδια της γης είναι υπομονετικά και πρακτικά.

Σε μια κακή μέρα: Όπως τα ζώδια της Γης μπορούν να είναι πιστά, μπορούν επίσης να είναι πεισματάρικα και άκαμπτα. Είναι συχνά ο τρόπος τους μονόδρομος. Η αγάπη τους για τα υλικά πράγματα μπορεί να τα κάνει υπερβολικά υπερφίαλα και μερικές φορές μπορεί να είναι τεμπέλικα.

Πώς να τα κερδίσεις: Δώσε τους φαγητό και κρασί.

Όλα για το στοιχείο του αέρα

Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος

Ποια είναι κάρτα ταρώ σου: Swords / Ξίφη

Σε μια καλή μέρα: Ο αέρας είναι το στοιχείο της νοημοσύνης και οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος είναι ευκρινείς και πολύ λογικοί. Έχουν καταπληκτικές κοινωνικές δεξιότητες και είναι εξαιρετικοί επικοινωνιακοί. Τα ζώδια του αέρα σκέφτονται λογικά και όχι συναισθηματικά.

Σε μια κακή μέρα: Τα ζώδια του αέρα μπορεί να είναι ασταθή, μακριά και κρύα. Είναι απολύτως τα σημάδια που είναι πιο πιθανό να σου φερθούν σαν μην υπήρξες ποτέ ή να σε ξεπεράσουν γρήγορα.

Πώς να τα κερδίσεις: Με μια συζήτηση πολιτικής.

Όλα για το στοιχείο του νερού

Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες

Ποια είναι κάρτα ταρώ σου: Cups / Κούπες

Σε μια καλή μέρα: Τα ζώδια του νερού είναι ευαίσθητα, πολύ διαισθητικά και βαθιά. Είναι το στοιχείο των συναισθημάτων. Τα υδάτινα ζώδια αισθάνονται τα πάντα και μπορούν να γίνουν υπέροχοι καλλιτέχνες γιατί είναι εξαιρετικά ευφάνταστοι. Είναι πολύ πιστοί και συμπονετικοί.

Σε μια κακή μέρα: Η ευαισθησία των ζωδίων του νερού μπορεί να κάνει τον Καρκίνο, τον Σκορπιό και τους Ιχθύες να βλάψουν εύκολα και μπορεί να πάρουν τα πράγματα πολύ προσωπικά. Μπορούν επίσης να είναι ευμετάβλητα και πολύ καχύποπτα.

Πώς να τα κερδίσεις: Πες τους το πιο σκοτεινό μυστικό σου.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 18 Μαρτίου

Η ανάγκη να βρεθείτε με φιλικά άτομα θα είναι έντονη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 17 έως 24/3/24

Αφήστε τη διαίσθηση να λειτουργήσει υπέρ σας, ώστε να προχωρήσετε παρακάτω

Προτεινόμενα

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

CELEBS

Καίτη Γκρέυ: Πήρε εξιτήριο μετά από έναν μήνα νοσηλείας

Διέψευσε τα προγνωστικά η λαϊκή ερμηνεύτρια, που θα γίνει 100 ετών τον Μάιο

BLOGS

Τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στις 17 Μαρτίου απονεμήθηκαν τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.