Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Ελληνικά Audio Books: Η νέα ανάγκη της εποχής

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται εμφανώς από συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες εφαρμόζονται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας.  Ένας από αυτούς είναι και η λογοτεχνία.

 

Τι είναι τα Audio Books;

Τα Audio Books είναι ψηφιακά βιβλία, διαθέσιμα πλέον και στην ελληνική γλώσσα. Αποτελούν μια εναλλακτική που προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το παραδοσιακό διάβασμα. Ουσιαστικά, καθιστούν δυνατή την ανάγνωση σε στιγμές και καταστάσεις που είναι πρακτικά αδύνατό να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;

Με τα Ελληνικά Audio Books μπορείτε να “διαβάζετε” πάντα και παντού, ακόμα κι όταν τα μάτια σας δεν… αντέχουν άλλο. Πολλές φορές μπορεί να οδηγούμε, να τρέχουμε, να περπατάμε, να κάνουμε ένα ταξίδι ή καθημερινές δουλειές. Γιατί να μην μπορέσουμε να εντάξουμε και τη λογοτεχνία μέσα σε όλα αυτά;

Τα Audio Books μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με τα βιβλία με ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο, αλλά και αρκετά ψυχαγωγικό. Έτσι, κάθε στιγμή αποτελεί ευκαιρία για ένα καλό βιβλίο. Επίσης, οι εξωτερικές δουλειές και η έλλειψη χρόνου, δεν αποτελούν πια δικαιολογία για να μην “διαβάζετε” ένα βιβλίο.

ΤΟ ΠΑΛΤΟ – AUDIOBOOK

Ένα άλλο πλεονέκτημα των Audio Books είναι η φωνή και η έκφραση του αφηγητή. Η προσωπική αυτή πινελιά μπορεί να μεταφέρει πιο έντονα τα συναισθήματα, αλλά και την ένταση που μπορεί να έχει ένας χαρακτήρας, γεγονός που η απλή ανάγνωση δεν μπορεί πάντα να προσφέρει. Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κάποιος έναν χαρακτήρα.

Για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην όραση ή έχουν δυσλεξία, τα Audio Books αποτελούν μια ανεκτίμητη πηγή πρόσβασης στη γνώση και τη λογοτεχνία. Είναι μια εναλλακτική μέθοδος για την απόλαυση ενός βιβλίου, χωρίς τα εμπόδια που μπορεί να θέσει η παραδοσιακή ανάγνωση, για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων. Έτσι, όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον πλούτο που προσφέρουν τα βιβλία.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ – AUDIO BOOK

Audio Books: Δυναμική προσθήκη στον κόσμο της ανάγνωσης

Με λίγα λόγια, τα Audio Books μπορούν εύκολα να γίνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για όσους διαβάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο, ίσως να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή ή και «ξένο». Είναι ωστόσο πολύ ωραίο και βοηθητικό να έχετε το «βιβλίο» σας συνεχώς μαζί σας.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί πως θα θέλατε να διαβάσετε μια ιστορία ενώ τρέχετε; Αυτό όμως είναι πρακτικά αδύνατο. Ή ενώ βρίσκεστε στην παραλία, αλλά ο ήλιος έχει κουράσει ήδη τα μάτια σας; Εδώ έρχονται τα Audio Books να δώσουν τη λύση. Μπορείτε να τα ακούσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και το βράδυ, αν νιώθετε αρκετά κουρασμένοι για να διαβάσετε.

Τα Audio Books μπορούν να μας χαρίσουν αναγνωστικές εμπειρίες που δεν έχουμε καν φανταστεί. Μας δίνουν επίσης την ευκαιρία να βιώσουμε εκ νέου τα αγαπημένα μας βιβλία με ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες και τις ιστορίες, μέσα από τη δύναμη της φωνής.

Ψάχνετε νέους τρόπους για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας; Ανακαλύψτε τα Audiobooks που είναι διαθέσιμα στη συλλογή της Brainfood Εκδοτικής!

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

ΒΙΒΛΙΟ

««Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το. Εάν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τη στάση σου» Maya Angelou

Η εμβληματική Maya Angelou γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1928 και το πνεύμα της παραμένει πηγή έμπνευσης

Προτεινόμενα

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

CELEBS

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Η αγάπη της στη μόδα, το όνομά της και ο έρωτάς της με τον άντρα της

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.