Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Έτοιμη για την κορύφωση του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha

Παρασκευή 24 – Κυριακή 26 Μαΐου η καρδιά της αστυνομικής λογοτεχνίας χτυπάει στο Σεράφειο



Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο Μεγάλου Χορηγού.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα συζητηθούν μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκες στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, καθώς σχεδιάζουμε την πλήρη πρόσβασή τους σε όλες εκδηλώσεις. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που με μεγάλη μας χαρά παρακολουθούμε να παίρνει σάρκα και οστά!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο

Μετά από τον sir της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Ian Rankin, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στα πάνελ της διοργάνωσης διάσημους συγγραφείς από το εξωτερικό. Η σκυτάλη πέρασε την Τετάρτη 15 Μαΐου στον Carlo Lucarelli ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της «Τριλογίας του φασισμού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, στις 19:00. Στη συνέχεια, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, θα μας επισκεφτεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19:30, ο Bernard Minier, προσκεκλημένος επίσης του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας και των εκδόσεων Μίνωας, την επόμενη μέρα 25 Μαΐου, στις 19:30, ο Τούρκος συγγραφέας και αγαπημένος του ελληνικού κοινού Ahmet Umit, προσκεκλημένος των εκδόσεων Πατάκη, και την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 19:00, ο Herve Le Corre, στην εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου. Ο κύκλος των ξένων συγγραφέων κλείνει με την επίσκεψη του Αμερικανού A. J. Finn, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Monk Grapes and Spirits, στις 19:00, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόγραμμα

Με ένα απίθανο τριήμερο παρουσιάσεων και εκδηλώσεων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στις 24, 25 και 26 Μαΐου, κορυφώνεται το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha!

Το Φεστιβάλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει την προσοχή όλων των φίλων της αστυνομικής λογοτεχνίας, έχει να επιδείξει ήδη μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων, όπως το Pre Festival Event με την επίσκεψη και την παρουσίαση του μεγάλου Σκωτσέζου συγγραφέα Ian Rankin, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και την παρουσίαση του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Carlo Lucarelli, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στο Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο Μεγάλου Χορηγού.

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα συνεχιστούν οι παρουσιάσεις σημαντικών συγγραφέων από το εξωτερικό, με πρώτο τον Bernard Minier, ο οποίος θα παραβρεθεί στο Φεστιβάλ προσκεκλημένος επίσης του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας και των εκδόσεων Μίνωας, την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19:30.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 19:30, τη σκυτάλη παίρνει ο Τούρκος συγγραφέας και αγαπημένος του ελληνικού κοινού Ahmet Umit, προσκεκλημένος των εκδόσεων Πατάκη, ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 19:00, θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του Herve Le Corre, στην εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου (ο κύκλος των ξένων συγγραφέων κλείνει με την επίσκεψη του Αμερικανού A. J. Finn, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Monk Grapes and Spirits, στις 19:00, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός).

Στο Σεράφειο θα παρακολουθήσουμε επίσης ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου οι Έλληνες συγγραφείς και όλοι οι άνθρωποι του βιβλίου θα έχουν την τιμητική τους, με παρουσιάσεις νέων εκδόσεων πρωτοεμφανιζόμενων, αλλά και καταξιωμένων συγγραφέων, συζητήσεις, αφιερώματα σε λογοτεχνικά και κοινωνικά θέματα, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους, παιχνίδια γρίφων και δραστηριότητες για παιδιά και για μεγάλους.

«Η τεχνητή νοημοσύνη στην λογοτεχνία και στην καθημερινότητα», μια συζήτηση με τους Θεοφάνη Τάση (καθηγητή), Σπύρο Κακατσάκη (δικηγόρο και συγγραφέα), Γιάννη Πανούση (ομότιμο καθηγητή εγκληματολογίας) και Δημήτρη Δημητριάδη (ψηφιακό δημιουργό), το Σάββατο 25 Μαΐου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στις 17:00.

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο», μια ανοιχτή συζήτηση από την ομάδα Matterz για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την παρενόχληση, το Σάββατο 25 Μαΐου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στις 18:30.

Το τριήμερο θα κλείσει πανηγυρικά με την τιμητική βράβευση του Πέτρου Μάρκαρη για το συνολικό του έργο και την προσφορά στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.

Να αναφέρουμε ότι φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η αφύπνιση γύρω από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία, καθώς σχεδιάζουμε την πλήρη πρόσβασή τους σε όλες τις  εκδηλώσεις. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που με μεγάλη μας χαρά παρακολουθούμε να παίρνει σάρκα και οστά!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου θα λειτουργεί στον χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων μεγάλη έκθεση βιβλίου ελληνικής και ξενόγλωσσης αστυνομικής λογοτεχνίας, με τη συμμετοχή των εκδοτών που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση. Κλασική αστυνομική λογοτεχνία, σύγχρονα έργα, συλλεκτικές εκδόσεις και, φυσικά, όλα τα βιβλία που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ θα είναι εκεί για να γίνουν δικά σας!

Όλες τις μέρες θα βρείτε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων τα γευστικά stand της εταιρείας Sante που θα προσφέρουν καφέ, ποτό, γλυκά και αλμυρά σνακ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ. Το εισιτήριο για τις εκδηλώσεις μίας ημέρας κοστίζει 5 ευρώ, ενώ για όλο το τριήμερο 13 ευρώ. (Προτιμήστε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας online, γιατί στην είσοδο του χώρου θα μπορείτε να τα αγοράσετε μόνο με μετρητά).

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του φεστιβάλ και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο site https://agathafestival.gr/ και στα social media της διοργάνωσης:

FB https://www.facebook.com/agatha.crime.festival

IG https://www.instagram.com/agatha.crime.festival/

TikTok @agatha_festival

 

Αναλυτικό πρόγραμμα για το τριήμερο 24-25-26 Μαΐου, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Παρασκευή 24 Μαΐου

Κεντρική αίθουσα:

17:00: Έναρξη του Φεστιβάλ με την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους:

17:00: «Αντέχεις το σκοτάδι;». Σενάριο: Έλενα Μπολονάση, σκηνοθεσία: Τάκης Ιβόπουλος.

17:15: «Ο Σίσυφος είναι ευτυχισμένος». Σενάριο: Τάκης Ιβόπουλος, σκηνοθεσία: Νίκος Μαυρομήτρος.

17:45: Ενημέρωση για την ψηφιακή προσβασιμότητα από την ΜΚΟ «Διαβάζω Για τους Άλλους».

18:00: Debate από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), με θέμα «Αστυνομικός Επιθεωρητής VS Ιδιωτικός Ερευνητής».

«Λογομαχούν» οι Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας), Άντυ Βρόσγος (συγγραφέας), Κλαίρη Θεοδώρου (συγγραφέας)

με τους Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου (συγγραφέας), Βαγγέλης Μπέκας (συγγραφέας), Άγγελος Χαριάτης (συγγραφέας).

Συντονίζει η Έρικα Αθανασίου (συγγραφέας).

19:30: Παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του συγγραφέα Bernard Minier σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας και τις εκδόσεις Μίνωας.

Ομιλητές: Χρήστος Μαρκογιαννάκης (συγγραφέας) και Μιχάλης Καμάκας (ραδιοφωνικός παραγωγός).

Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.

Αίθουσα 1:

To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας. Ένα old time classic αστυνομικό μυστήριο τύπου «Μάντεψε Ποιος»: Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ντετέκτιβ, παρακολουθούν την ανάκριση των υπόπτων και αναζητούν στοιχεία. Ποια λεπτομέρεια θα προδώσει τον ένοχο;

Διάρκεια: 1:30 ώρα

Έναρξη στις 17:00 και στις 19:00.

Σκηνή εξωτερικού χώρου:

20:00 Stand Up Comedy μυστηρίου.

Μια παράσταση με τα όλα της, σύντομα αστεία, παρατηρήσεις της καθημερινότητας, ιστορίες, διάδραση, αυτοσχεδιασμούς.

21:00: Θεατρική παράσταση «Φόνος στον Νείλο» της Agatha Christie*.

14 Έλληνες συγγραφείς και 1 εκδότης αστυνομικής λογοτεχνίας, με σκηνοθέτη τον Σπύρο Σουρβίνο και βοηθό σκηνοθέτη την Ρέα Σαμαροπούλου, σε μια πρωτότυπη παράσταση.

Παίζουν:

Γρηγόρης Αζαριάδης, Χρήστος Αζαριάδης, Έρικα Αθανασίου, Άντυ Βρόσγος, Χρήστος Γιαννάκενας, Σπύρος Κακατσάκης, Γιάννης Μόσχος, Έλενα Μπολονάση, Βάσω Παπαδοπούλου, Τέσυ Παπαθανασίου, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Άγγελος Χαριάτης, Γιάννης Χουτόπουλος

Γκεστ: Μίνως Ευσταθιάδης, Έλενα Χουσνή,

Σάββατο 25 Μαΐου

Κεντρική αίθουσα:

11:00: Διαδραστικό παιχνίδι γρίφων για παιδιά και ενήλικες με έναρξη κάθε ένα τέταρτο. Η έναρξη της τελευταίας ομάδας θα γίνει στις 14:00. Το παιχνίδι υλοποιείται από την ομάδα Marco.

14:00: Προβολές ταινιών μικρού μήκους. Οι τίτλοι των ταινιών και οι σκηνοθέτες θα ανακοινωθούν αργότερα.

16:45: Ενημέρωση για την προσβασιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους από την Access4all.

17:00: Η τεχνητή νοημοσύνη στην λογοτεχνία και στην καθημερινότητα: Νέα, τεχνολογικές εξελίξεις, κοινωνικός αντίκτυπος, αντίλογος.

Συζήτηση με τους Θεοφάνη Τάση (καθηγητή), Σπύρο Κακατσάκη (δικηγόρο και συγγραφέα), Γιάννη Πανούση (ομότιμο καθηγητή εγκληματολογίας) και Δημήτρη Δημητριάδη (ψηφιακό δημιουργό).

18:30: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» από την ομάδα Matterz. Ανοιχτή συζήτηση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη διαδικτυακή παρενόχληση. Το Matterz είναι ένα ψηφιακό οικοσύστημα που περιλαμβάνει μια εφαρμογή για κινητά και έναν αποκλειστικό ιστότοπο, που λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για την ασφάλεια, τη συμπερίληψη, την εκπαίδευση, την ενδυνάμωση και την ισότητα.

Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν αργότερα.

19:30: Παρουσίαση και ομιλία του συγγραφέα Ahmet Umit σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης.

Ομιλητές: Χρύσα Σπυροπούλου (συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας) και Στέλλα Βρεττού (μεταφράστρια).

Ερωτήσεις θα κάνουν οι συντονιστές της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha Γρηγόρης Αζαριάδης και Βίκυ Χασάνδρα και οι συντονιστές της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας  Μεταίχμιο Όλγα Γεωργιάδου και Κώστας Γιαβής.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.

Προαύλιος χώρο:

21:00: Θεατρική παράσταση «Το κορίτσι στο τρένο» της Paula Hawkins με τους πρωτοετής φοιτητές της δραματικής σχολής «ΙΟΘ», με σκηνοθέτη τον Αντώνη Γαλέο. Συμμετέχουν οι: Aνθοπούλου Στέλλα, Αριστείδου Ιωάννης, Γεωργίου Ορέστης, Γρούμπα Γρηγορία, Δαράς Δημήτρης, Κοντολά Ασημίνα, Κουτσοχέρας Αλέξιος, Κρομμύδας Κωσταντίνος, Λιανοπούλου Στέλλα, Μαργαρώνη Ζωηνίκη, Μαρνέλη Βασιλική, Μαυρομάτης Μιχάλης, Μικρούλης Φώτης, Μοσάλεμ Σάιμε, Πάνου Δανάη, Πέτρου Στέφανος, Συλλούρη Δήμητρα, Τριβέλλα Ισιδώρα, Τσιότσιος Νικόλαος, Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Ανασταστάκη Άννα, Βότικας Κυτινός Ανδρέας, Γεωργίου Χριστιάνα, Γεωργίτση Σιμώνη, Γιαννοπούλου Κατερίνα, Ζαρίφη Ευφροσύνη, Ιωαννίδου Έφη, Καραΐσκος Παναγιώτης, Καραμπετσάνου Αθηνά, Κόνιαρη Μάιρα, Κουσαρίδας Γιώργος, Μπεφάνης Κωσταντίνος, Πλέγκα Ευγενία, Πραφτσιώτης Απόστολος, Ρίμαγμος Ρήγας Αστέριος, Τούντα Αναστασία, Τσότρα Μαρτασώ, Σολωμίδου Κυριακή.

Αίθουσα 1:

To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας. Ένα old time classic αστυνομικό μυστήριο τύπου «Μάντεψε Ποιος»: Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ντετέκτιβ, παρακολουθούν την ανάκριση των υπόπτων και αναζητούν στοιχεία. Ποια λεπτομέρεια θα προδώσει τον ένοχο;

Διάρκεια 1:30 ώρα

Έναρξη στις 11:00 και κάθε δύο ώρες έως και τις 19:00.

Αίθουσα 2:

12:00: Διαδραστικό σεμινάριο δημιουργικής αστυνομικής γραφής για παιδιά. «Ναι, Όχι ή μήπως Ίσως;». Τρία μυστήρια σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας σας καλούν να τα αποκαλύψετε. Αναμετρηθείτε με τη συγγραφέα Έρικα Αθανασίου και βρείτε τα ήδη γραμμένα μυστήρια ή ανακαλύψτε νέα.

Σκηνή εξωτερικού χώρου:

19:30: Crime Songs. Συναυλία από το Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Οι μαθητές του Ωδείου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν ελληνικά και ξένα τραγούδια με στίχους που αναφέρονται σε εγκλήματα και παραβατικές συμπεριφορές, με υπεύθυνη τη μουσικό και καθηγήτρια φωνητικής Δήμητρα Καραμπεροπούλου.

 Κυριακή 26 Μαΐου

Κεντρική αίθουσα:

17:00: Παρουσίαση κοινωνικών ερευνών από το τμήμα εγκληματολογίας της Tabula Rassa. Η εγκληματολόγος Έλενα Μπολονάση (δικηγόρος, εγκληματολόγος, συγγραφέας) και οι μαθητές της παρουσιάζουν έρευνες για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

18:00: Προϊστορία και ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Μια αναδρομή στην προϊστορία και την ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας με εικόνες και πολύ χιούμορ από τον Τεύκρο Μιχαηλίδη (μαθηματικός, συγγραφέας) και τον Ανδρέα Αποστολίδη (συγγραφέας).

19:00: Παρουσίαση του συγγραφέα Herve Le Corre σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.

Ομιλητές θα είναι οι συντονιστές της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας) και Βίκυ Χασάνδρα (συγγραφέας).

Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.

20:30: Λήξη του τριημέρου με τιμητική βράβευση για τον Πέτρο Μάρκαρη για το συνολικό του έργο στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.

Αίθουσα 1:

Το Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας. Ένα old time classic αστυνομικό μυστήριο τύπου «Μάντεψε Ποιος»: Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ντετέκτιβ, παρακολουθούν την ανάκριση των υπόπτων και αναζητούν στοιχεία. Ποια λεπτομέρεια θα προδώσει τον ένοχο;

Διάρκεια 1:30 ώρα

Έναρξη στις 11:00 και κάθε δύο ώρες έως και τις 19:00.

Αίθουσα 2:

12:00: «Τα κοσμήματα της κόμισσας Ντε Γάνδη» με την Τέσση Παπαθανασίου.

Όταν η κόμισσα ντε Γάνδη ανακαλύπτει πως τα πολύτιμα κοσμήματα της συλλογής της εξαφανίστηκαν καλεί τον πιο διάσημο ντετέκτιβ της χώρας, στον Σέρλοκ Χολμς.

Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο του πύργου και να γίνουμε οι διασημότεροι ντετέκτιβ.

Για παιδιά 8-11 ετών.

Δήλωση συμμετοχών έως τις 17 Μαΐου στο τηλέφωνο 6958465415.

15:00: «Βραδιές Μυστηρίου: Ο βετεράνος». Ζωντανό παιχνίδι ρόλων αστυνομικού μυστηρίου για ενήλικες, από τη δημιουργική ομάδα της Gamecraft.
Στο Βερολίνο το 1936, εν μέσω ενός κυκεώνα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, ελάχιστοι παρατηρούν το έγκλημα που λαμβάνει χώρα σε ένα υπόγειο, εκεί όπου κείτεται το σώμα του Ντάβιντ Μπάουμαν...
Δήλωση συμμετοχών έως τις 17 Μαΐου στο τηλέφωνο 6958465415.

Σκηνή εξωτερικού χώρου:

19:30: Crime or not. Το Studio Phonetics  με «εγκληματικά» και άλλα τραγούδια, ξένα και ελληνικά, κλείνει το τριήμερο με ένα τρελό μουσικό πάρτυ!

Υπεύθυνοι: Μιχάλης Σμέρος και Μαρίττα Καψανάκη.

 

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, εκτός από τις ταινίες μικρού μήκους.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν το αδύνατο» Amelia Mary Earhart

Η Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1897 

ΒΙΒΛΙΟ

«Αν τίποτα δεν μας σώζει από το θάνατο, αφήστε την αγάπη τουλάχιστον να μας σώσει από τη ζωή» Pablo Neruda

Ο μεγάλος Χιλιανός ερωτικός ποιητής γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1904 

ΒΙΒΛΙΟ

16 Ιουνίου γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα με 4 υπέροχα βιβλία

Και σας δίνουμε ιδέες για δημιουργικές χειροτεχνίες για να φτιάξετε το δικό σας δώρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral