Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ…ΠΡΟΣ ΒΟΡ(Ρ)Α" του Γιάννη Παπάζογλου

5 διπλές προσκλήσεις σε περιμένουν για την παράσταση της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου. Μάθε αν κέρδισες μια από αυτές.


Ζέτα Κλαπαδάκη

Στο Θέατρο ΕΝ-Α από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 θα παρουσιάζεται το έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Ταξίδι στην έρημο…Προς Βορ(ρ)ά» σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση. Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με μοντέρνα γραφή, που επικεντρώνεται στο πρόβλημα προσφύγων και μεταναστών.

Ο Γιάννης Παπάζογλου συγγραφέας του έργου αναφέρει σχετικά:
Το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ανέβηκε στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή και στο θέατρο RADAR σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου και το ταχύδραμα «Προς Βορ(ρ)ά» παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Νάπολης από το NUOVO TEATRO SANITA σε σκηνοθεσία Mario Geralti. Στο Θέατρο ΕΝ-Α θα παρουσιαστούν σαν μία ενιαία παράσταση ύστερα από την συνεργασία που είχα με την σκηνοθέτη κα Ελπίδα Αμίτση.
Φωτορεπόρτερ, επιβάτης σε πλοίο διάσωσης προσφύγων μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Αναπαριστά συγκλονισμένος το δράμα εγκύου από την Αφρική με τον τρόπο ακριβώς που το βίωσε. Μπορεί και να είναι μία από τις ειδήσεις που εκφωνεί με ψυχρότητα η λαμπερή και φιλόδοξη παρουσιάστρια. Όπως και οι μάχες που μαίνονται  σε χώρα του τρίτου κόσμου μετά από στρατιωτική επέμβαση ξένης δύναμης. Για την ίδια ο πόλεμος είναι κάτι μακρινό και αδιάφορο. Ο άντρας της, φωτορεπόρτερ κι αυτός στην εμπόλεμη ζώνη, εξαφανίζεται. Ένας αινιγματικός διπλωμάτης αναλαμβάνει την έρευνα. Την καλεί για την αναγνώριση του πτώματος. Πιθανόν ν’ ανήκει σ’ εκείνον. Ταξιδεύει μέχρι την καρδιά του σκότους. Παύει πλέον να ‘ναι θεατής. Γίνεται μέρος της είδησης.  Πρέπει να εξοικειωθεί με τη βία και το θάνατο. Παρεμβάλλονται όσα έχει καταγράψει ο φωτορεπόρτερ στο διασωθέν ημερολόγιό του. Η φρίκη σε πρώτο πλάνο. Βομβαρδισμένες πόλεις. Δολοφονίες παιδιών. Ακρωτηριασμένα σώματα.  Η μνήμη αιμορραγεί. Τα τρία πρόσωπα κουβαλούν πάθη κι ενοχές. Ο έρωτας είναι το μόνο αντίδοτο στην κόλαση που τα περιβάλλει. Ο διπλωμάτης το γνωρίζει καλά. Η έντονη έλξη που νιώθει για κείνη τον οδηγεί σ’ ένα παιχνίδι μυστικών και ψεμάτων.  Και στην ανταλλαγή ταυτοτήτων. Ο μόνος δρόμος διαφυγής απ’ το σφαγείο περνά μέσ’ απ’ την έρημο. Παγιδεύει τη δημοσιογράφο γιατί μόνο με τη βοήθεια της μπορεί να ξαναβγεί στο φως .Η κάθοδος στα τάρταρα αποτελεί την αφετηρία για το ταξίδι αυτογνωσίας των ηρώων. Μακριά από την ευμάρεια της Δύσης, την ασφάλεια των τηλεοπτικών εικόνων, τη λάμψη της ματαιοδοξίας. Δεμένοι με το κόκκινο νήμα που διατρέχει την Ιστορία. Απ’ τη Γκουέρνικα ως τη Βαγδάτη και τη Γάζα. Περνώντας απ’ το Άουσβιτς και τη Σρεμπρένιτσα.

Η σκηνοθέτης της παράστασης Ελπίδα Αμίτση αναφέρει:
Η επιλογή του έργου «Ταξίδι στην έρημο… Προς Βορ(ρ)ά» του Γιάννη Παπάζογλου έγινε, διότι είναι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με μοντέρνα γραφή που κινείται στο ύφος του ποιητικού ρεαλισμού.  Η θεματολογία του επικεντρώνεται στο πρόβλημα προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες του 3ου κόσμου στη δύση και αφορά τις σχέσεις του ανθρώπου της δύσης που έρχεται σε επαφή με τα προβλήματα του 3ου κόσμου, προσεγγίζοντας τα αίτια της φυγής των μεταναστών και προσφύγων.
Ο εμφύλιος πόλεμος, η βία, οι επεμβάσεις των ξένων δυνάμεων στις χώρες τους και κατά συνέπεια, η φτώχεια, η οδύνη και η αθλιότητα που δημιουργούνται τους ωθούν να βρουν διέξοδο στις χώρες της δύσης αναζητώντας τον “παράδεισο”.
Φωτορεπόρτερ που με κίνδυνο της ζωής τους καταγράφουν τα γεγονότα μεταδίδοντας την τραγωδία μεταναστών και προσφύγων και φέρνουν σε επαφή την κοινή γνώμη της δύσης με τα προβλήματα αυτά.
Οι ανθρώπινες κοινωνίες εμμένοντας στις σκοτεινές πτυχώσεις σβήνουν βαθμιαία ό,τι καλό μπορεί να υπάρχει σε αυτές και στερούμενες την αγάπη και αμοιβαιότητα δεν αναγεννώνται.
Όμως η ελπίδα πάντα υπάρχει και η ανθρωπότητα προχωρά στο ανηφορικό μονοπάτι.

Οι νικητές είναι:

 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου    
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΑΠΟΚΟΡΙΤΗΣ
Διονύσιος      Ζαφειρόπουλος
Άννα Χαβιαρά    
ΑΘΗΝΑ    ΛΥΜΠΕΡΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΣΑΛΙΒΟΥΡΑΚΗΣ

Τα ονόματα των νικητών θα τα βρεις εδώ

Για να μην χάνεις κανένα διαγωνισμό, ψάξε και βρες τους διαγωνισμούς του Allyou.gr πληκτρολογώντας στην αναζητήση του Facebook: #diagonismoiallyou                                                                                                                        
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Ελπίδα Αμίτση
Χρίστος Γεωργίου
Μιχαήλ-Άγγελος Δρόσος
Θωμάς Μαυρογόνατος

Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ελπίδα Αμίτση
Μουσική: Δημήτρης Παριανός
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ελευθερίου
Φωτισμός: Άρτεμις Λογαρά
Φωτογραφία, Video: Γιώργος Κλήμης
Επιμέλεια trailer: Δημήτρης Παριανός
Επιμέλεια αφίσας: Μιχαήλ-Άγγελος Δρόσος
Video- φωτογραφία: Ελπίδα Αμίτση (από Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Τουρκία, Κύπρο, Τυνησία, Γερμανία, Πολωνία, Κένυα, Σρι Λάνκα, Ινδία, Νεπάλ, Βολιβία, Χιλή, Περού, Ρωσία, Κίνα.)
Κομμώσεις-μακιγιάζ: Χριστόφορος Δουκουμόπουλος, Αναστασία Καντζούρη
Μετάφραση στα αγγλικά: Χρίστος Γεωργίου
Επιμέλεια μετάφρασης: Μαρία Λύκου
Φροντιστής: Ιωάννης Πίππας
INFO:
ΘΕΑΤΡΟ ΕΝ-Α
Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός
Τηλ.κρατήσεων: 6987 154 814

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!