Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pancakes με «μεθυσμένα» αχλάδια

Σήμερα απολαμβάνουμε τις τηγανίτες μας... όπως Αμερική!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

*Για τα pancakes

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ζάχαρη

2 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 1/4 φλ. Γάλα

3 κ.σ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο

1 μεγάλο αβγό

λίγο ελαιόλαδο

*Για τα καραμελωμένα αχλάδια

2 μεγάλα αχλάδια κομμένα σε φέτες ή κύβους

1/2 φλ. μαύρο ρούμι

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τη ζάχαρη και τα αχλάδια σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά. Παράλληλα, ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνεις τα αχλάδια και τα αφήνεις να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ρούμι και τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρεις από τη φωτιά και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.

2. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύεις καλά. Έπειτα, προσθέτεις το γάλα, το βούτυρο και το αβγό και χτυπάς καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και απαλό.

3. Ζεσταίνεις ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις στο σκεύος 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

4. Αφήνεις την τηγανίτα να ψηθεί καλά από τη μια μεριά, για περίπου 2 λεπτά.  Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζεις με μια μεταλλική σπάτουλα και το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά.

5. Μεταφέρεις το ψημένο pancake σε ένα πιάτο στο οποίο έχει προηγουμένως στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί κι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

6. Βάζεις 2-3 pancake σε ένα πιάτο και τα σερβίρεις με τα καραμελωμένα αχλάδια.

Tip: Για να γίνουν πιο αφράτα τα pancake, κάλυψε τη ζύμη με λίγη πλαστική μεμβράνη κι άφησέ την να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Πηγή: www.goodhousekeeping.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα