Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρύα σούπα με παντζάρι, μήλο και χρένο

Μια γρήγορη και νόστιμη κατακόκκινη σούπα για να πάνε κάτω τα «φαρμάκια»... της Δευτέρας!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

4 μέτρια παντζάρια βρασμένα κομμένα σε κύβους

2 μήλα βρασμένα και κομμένα σε κύβους

Pixel
Pixel

2 φλ. νερό

6 κ.σ. sour cream

1 κ.σ. χρένο (θα το βρεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

2 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο + 4 κλωναράκια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Χτυπάς στο μπλέντερ τα παντζάρια, τα μήλα το νερό, 2 κ.σ. sour cream και το μαϊντανό. Προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά.

2. Μοιράζεις το μείγμα στα μπολ, γαρνίρεις το καθένα με 1 κ.σ. sour cream και ένα κλωναράκι μαϊντανό και σερβίρεις.

Tip: Μην καθαρίσεις τα παντζάρια αμέσως μόλις τα βράσεις. Ακόμα και οι πιο μικρές σχισμές στη φλούδα τους αφήνουν το χρώμα τους να διαρρεύσει. Περίμενε, λοιπόν, να κρυώσουν καλά προτού τα αγγίξεις.

Πηγή: www.chatelaine.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών