ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Καφές cold brew
H νέα hot τάση στον κόσμο των baristas είναι... κρύα!
Υλικά για 8 μερίδες
1 1/2 φλ. χοντροκομμένους κόκκους καφέ
5 φλ. νερό
Παγάκια
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κανάτα, βάζεις τον καφέ και το νερό, ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μείγμα στην άκρη, για 10-12 ώρες.
2. Σουρώνεις τον καφέ σε μια άλλη κανάτα, αφαιρείς τους κόκκους του καφέ από την πρώτη κανάτα κι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία «φιλτραρίσματος» περνώντας τον καφέ από μια γάζα.
3. Σερβίρεις τον καφέ με παγάκια. Αν θέλεις, μπορείς να τον αραιώσεις με λίγο νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Tip: Μερικοί τον προτιμούν cold brew. Γιατί; Χάρη στην ιδιαίτερη τεχνική παρασκευής του, έχει χαμηλή οξύτητα (και, έτσι, είναι πιο φιλικός για το στομάχι) ενώ είναι πιο γλυκός και σούπερ αρωματικός!
Πηγή: www.hungrydarling.com