Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καφές cold brew

H νέα hot τάση στον κόσμο των baristas είναι... κρύα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 8 μερίδες

1 1/2 φλ. χοντροκομμένους κόκκους καφέ

5 φλ. νερό

Παγάκια

Εκτέλεση:

1. Σε μια μεγάλη κανάτα, βάζεις τον καφέ και το νερό, ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μείγμα στην άκρη, για 10-12 ώρες. 

2. Σουρώνεις τον καφέ σε μια άλλη κανάτα, αφαιρείς τους κόκκους του καφέ από την πρώτη κανάτα κι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία «φιλτραρίσματος» περνώντας τον καφέ από μια γάζα. 

3. Σερβίρεις τον καφέ με παγάκια. Αν θέλεις, μπορείς να τον αραιώσεις με λίγο νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Tip: Μερικοί τον προτιμούν cold brew. Γιατί; Χάρη στην ιδιαίτερη τεχνική παρασκευής του, έχει χαμηλή οξύτητα (και, έτσι, είναι πιο φιλικός για το στομάχι) ενώ είναι πιο γλυκός και σούπερ αρωματικός! 

Πηγή: www.hungrydarling.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

CELEBS

Βικτόρια Μπέκαμπ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια του Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Είσαι τα πάντα για μας!!!! Ο καλύτερος μπαμπάς και σύζυγος»