Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατατάκια σπιτικά

Πανεύκολα, τραγανά και απίθανα απολαυστικά


Ρόμυ Μελάνι

Υλικά για 8 μερίδες

3 πατάτες για τηγάνι (περίπου 680 g)

1 1/2 κ.γ. καπνιστή  πάπρικα

1/2 κ.γ. αλάτι χονδρό

λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

1. Ξεπλένεις καλά τις πατάτες.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190° C. Καλύπτεις ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόβεις τις πατάτες με τη φλούδα τους σε πολύ ψιλές φέτες. Απλώνεις καλά τις πατάτες στο ταψί, τις ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. 

3. Ψήνεις τα τσιπς στην πάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζεις το ταψί από τη φωτιά κι αφήνεις τα πατατάκια να κρυώσουν. 

4. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. 

Tip: Μπορείς εκτός από πάπρικα να πειραματιστείς και με άλλα μπαχαρικά όπως και με ροζ πιπέρι

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε