ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Molokai
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα γλυκόξινο cocktail με ελαφριά καπνιστή γεύση και μάς ταξιδεύει στο καταπράσινο «Φιλικό Νησί» της Χαβάης!
Υλικά για 1 cocktail
60ml Empire London Dry Gin
20ml cordial από φασκόμηλο και λεμόνι
10ml Marie Brizard Elderflower Liquer
5ml φρέσκος χυμός τζίντζερ
7ml φρέσκος χυμός λεμονιού
2 dashes black lemon bitter
2-3 φλούδες αγγούρι
1/4 ακτινίδιο
λίγο κόκκινο καπνιστό αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα σέικερ, ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και χτυπάς καλά για μερικά λεπτά.
2. Με μια φέτα λεμόνι περνάς το χείλος ενός ποτηριού flute κι έπειτα το «βυθίζεις» σε ένα πιάτο με λίγο αλάτι.
3. Διπλοσουρώνεις στο ποτήρι το περιεχόμενο του σέικερ και σερβίρεις.
Tip: Το κόκκινο αλάτι προέρχεται από το μεγάλο νησί της Χαβάης και οφείλει το χρώμα του στον ηφαιστειακό πηλό που υπάρχει στο έδαφος.
Photo credit: Πηνελόπη Γερασίμου