ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει ένα κοκτέιλ με espresso και μαστίχα
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα αρωματικό κοκτέιλ με espresso (brand) και μάς ταξιδεύει από την κοσμοπολίτικη Via Veneto στις μυροβόλες ακτές του ανατολικού Αιγαίου!
Μάριος Ηλιόπουλος
Υλικά για 1 cocktail
50ml βότκα Standard Russian
10ml λικέρ μαστίχας Skinos
25ml Tia Maria
25ml espresso (brand)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα σέικερ, ρίχνεις όλα τα υλικά και χτυπάς καλά για μερικά λεπτά.
2. Διπλοσουρώνεις το μείγμα σε ένα ποτήρι coupe χωρίς πάγο και γαρνίρεις με μερικούς κόκκους καφέ.
Tip: Ένας υπέροχος (και σωστά προετοιμασμένος) espresso πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστος με τη χρυσή κρέμα του να καλύπτει την κορυφή του.