Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει πατατοκροκέτες Super βομβίδια

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

4 μέτριες πατάτες

2 αυγά

200γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

½ κούπα φρέσκο γάλα

1 ξηρή μαγιά

2 κούπες αλεύρι περίπου

½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή όπως θέλουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι το οποίο βάζουμε τμηματικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω. Η ζύμη που θα γίνει θα είναι αρκετά κολλώδης. Την αφήνουμε για μια ωρίτσα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο και σε σκεύος με μπόλικο λάδι που έχουμε ζεστάνει αρκετά αρχίζουμε με ένα κουτάλι να παίρνουμε ποσότητα και να την τηγανίζουμε. Μπορούμε και με τα χέρια μας να πλάσουμε μπαλάκια αρκεί από πριν να τα έχουμε λαδώσει (τα χέρια) και να τα λαδώνουμε σε κάθε μπαλάκι.

2. Όταν ροδίσουν ομοιόμορφα, τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει το περιττό λάδι.

3. Τα σερβίρουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού με άνηθο και λίγη μαγιονέζα. 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου: Ανάσταση στο Μάλμε μαζί με την ελληνική αποστολή

Η τραγουδίστρια ευχήθηκε Χριστός Ανέστη στους followers της

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς να είσαι πιο ευτυχισμένη, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Ρωτήσαμε τι λένε τα άστρα για το πώς να είμαστε πιο ευτυχισμένοι