ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ζεστή σοκολάτα με σαντιγί με θαλάσσινο αλάτι
Βελούδινη υφή, έντονο σοκολατένιο άρωμα και απαλή σαντιγί με θαλασσινό αλάτι συνθέτουν την πιο «αμαρτωλή» ζεστή σοκολάτα που θα πιείτε ποτέ!
Υλικά για 2 μερίδες
*Για τη σοκολάτα
115g μαύρη σοκολάτα
28g κουβερτούρα γάλακτος
2 κ.γ. μέλι
3/4 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
*Για την σαντιγί
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
3/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
1. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό. Στη συνέχεια, ρίχνεις το κακάο και το αλάτι και ανακατεύεις απαλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Μεταφέρεις τη σαντιγί σε ένα μπολ, το καλύπτεις με λίγη μεμβράνη και το βάζεις στην άκρη.
2. Κόβεις σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και τη λιώνεις σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να την ανακατεύεις συχνά με μία ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά και συνεχίζεις το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιόμορφο. Προσθέτεις το μέλι και το γάλα και ανακατεύεις καλά.
3. Μοιράζεις τη σοκολάτα, όσο είναι ζεστή, σε δύο φλιτζάνια, γαρνίρεις με λίγη σαντιγί και σερβίρεις.
Tip: Η κουβερτούρα είναι γνωστή ως η «επαγγελματική» σοκολάτα, μιας και παρασκευάζεται από υψηλής ποιότητας υλικά κι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βούτυρο κακάο.