Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαράκι στιφάδο

Ένα κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο, που διεκδικεί ξανά μια θέση στο οικογενειακό τραπέζι.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

450 g άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σπάλα κομμένο σε μεγάλους κύβους

Pixel
Pixel

285 g αρακάς κατεψυγμένος

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό γουλί (περίπου 285 g) καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φέτες

340 g πατάτες κομμένες σε κύβους

1/4 κ.γ. πάπρικα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φλ. ζωμός βοδινού

Εκτέλεση:

1. Βάζεις το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το κρέας σε μία σακούλα φαγητού. Κλείνεις την σακούλα και την ανακινείς, μέχρι να καλυφθεί καλά το μοσχαράκι με το μείγμα. 

2. Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνεις το κρέας και το μαγειρεύεις μέχρι να πάρει χρώμα και από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο, αφήνοντας το ζουμί του στην κατσαρόλα.

3. Προσθέτεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίχνεις το κρεμμύδι και το τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνεις το γουλί, το καρότο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζεις για περίπου 10 λεπτά. Οταν μαλακώσουν, βάζεις ξανά το κρέας στην κατσαρόλα. 

4. Ρίχνεις στο μείγμα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύεις για 1 λεπτό. Περιχύνεις το φαγητό με το κρασί και το αφήνεις για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει μία βράση. Έπειτα, προσθέτεις το ζωμό και κατεβάζεις τη θερμοκρασία. Καλύπτεις την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζεις για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ρίχνεις τον αρακά και μαγειρεύεις για ακόμη 5 λεπτά.

5. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το στιφάδο να κρυώσει για 15 λεπτά προτού το σερβίρεις.

Tip: Αν σου αρέσει η κανέλα, μην παραλείψεις να ρίξεις ένα ξυλάκι στη κατσαρόλα όσο βράζει το κρέας!

Πηγή: www.chowhound.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Τι είδους μητέρα θα είσαι με βάση το ζώδιό σου

Ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της μητέρας ρίχνοντας μια ματιά για το τι λένε τα άστρα για τη μητρότητα