ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λαζάνια με κιμά
Τα λατρεύεις αλλά τα... αποφεύγεις! Εμείς σου υπογράφουμε ότι αυτά τα λαζάνια είναι φιλικά για τη γραμμή σου, χωρίς καμία έκπτωση στην πλούσια γεύση.
Υλικά για 6 μερίδες
340 g λαζάνια ολικής άλεσης
225 g άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
225 g μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα
4 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
2 κ.γ. ελαιόλαδο
425 g μυζήθρα
85 g μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
285 g σπανάκι καθαρισμένο καλά και κομμένο
1 μεγάλο αβγό (το οποίο έχεις χτυπήσει ελαφρά)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζεις τα λαζάνια με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Τα σουρώνεις καλά και τα τοποθετείς σε μια λαδόκολλα, ώστε να μην κολλήσουν.
2. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις τον κιμά και τον μαγειρεύεις, μέχρι να πάρει χρώμα, για 3 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
3. Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα μανιτάρια και ανακατεύεις καλά για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να απορροφήσουν το ζουμί τους. Βάζεις τον κιμά στο τηγάνι και μαζί ρίχνεις το μισό αλάτι και 2 φλ. σάλτσα ντομάτας. Αφήνεις το φαγητό να βράσει για 2 λεπτά.
4. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη μυζήθρα, το μοσχοκάρυδο, το αυγό, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
5. Απλώνεις σε ένα ταψί (περίπου 30x25 εκ.) 1 φλ. σάλτσα. Από πάνω βάζεις μια στρώση λαζάνια. Έπειτα, απλώνεις το μισό μείγμα τυριού, βάζεις μια στρώση λαζάνια και πάνω από αυτά ρίχνεις τον κιμά. Απλώνεις το υπολειπόμενο μείγμα τυριού, άλλη μια στρώση λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά και καλύπτεις με ακόμη μια στρώση λαζάνια. Στη συνέχεια, περιχύνεις τα ζυμαρικά με 1 φλ. σάλτσα και τα πασπαλίζεις με την τριμμένη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα.
6. Καλύπτεις το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνεις στους 190°C για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και βάζεις το φαγητό ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά.
Tip: Δεν σου αρέσουν τα μανιτάρια; Στη θέση τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουνουπίδι, γλυκοπατάτες ή κολοκυθάκια!
Πηγή: www.foodnetwork.com