Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κλασικά scone

Κάτι ξέρουν οι Άγγλοι που απολαμβάνουν αυτά τα υπέροχα γλυκά ψωμάκια με το τσάι ή τον καφέ τους. Σήμερα, λοιπόν, τους αντιγράφουμε!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 12 μερίδες

3 φλ. φαρίνα

1 κ.σ. ζάχαρη

80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220⁰ C. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά τη φαρίνα με τη ζάχαρη. Προσθέτεις το βούτυρο, τρίβοντάς το μέσα στο μείγμα, έτσι ώστε αυτό να θυμίζει θρίμματα ψωμιού.  

2. Ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα και να αρχίσει να διαμορφώνεται μια μαλακή ζύμη. Αν νιώθεις την ζύμη πολύ στεγνή, πρόσθεσε λίγο γάλα ακόμα, φροντίζοντας να το ανακατέψεις καλά.

3. Μεταφέρεις τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνεις με απαλές κινήσεις, μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. Με ένα πλάστη, ανοίγεις τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 εκ. και την κόβεις χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ ή ένα φλιτζάνι.

4. Στρώνεις μια λαδόκολα σε ένα ταψί και μεταφέρεις εκεί τα scone, τοποθετώντας τα σε απόσταση 1 εκ. μεταξύ τους. Ψήνεις για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

5. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, αφήνεις τα scone να κρυώσουν και τα σερβίρεις με λίγη μαρμελάδα και σαντιγύ.

Tip: Η προέλευση και το όνομα των scone παρεμένει αδιευκρίνιστη. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η ονομασία τους προέρχεται από τους βασιλιάδες της Σκωτίας, οι οποίοι στέφθηκαν με την πέτρα (stone-scone) του πεπρωμένου. Άλλοι, θεωρούν ότι σχετίζεται με τη γερμανική λέξη «sconbrot», που σημαίνει όμορφο ψωμί, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η ρίζα τους βρίσκεται στην ιρλανδική λέξη «sgonn», που σημαίνει μεγάλη μπουκιά. 

Πηγή: www.eatyourteacup.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ