Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα πατάτας με κουνουπίδι και μπέικον

Μια εύκολη συνταγή για μια ξεχωριστή σούπα, που δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνεις... πατάτα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 8 μερίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους (προτίμησε τις Yukon Gold)

5 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε νάτριο

1 κ.σ. αλάτι

1 φύλλο δάφνης

1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα

3/4 κ.γ. πιπέρι

1 1/2 φλ. γάλα 

1/2 φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 φλ. φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 φλ. γιαούρτι

55g λευκό τσένταρ τριμμένο

4 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 230oC. Στρώνεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζεις το κουνουπίδι στο ταψί και το περιχύνεις με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Ψήνεις το κουνουπίδι για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Αποσύρεις το ταψί από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει καλά.

2. Βάζεις το κουνουπίδι και το γάλα σε έναν πολτοποιητή και ανακατεύεις καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, μεταφέρεις το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Ζεσταίνεις μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνεις το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα, ρίχνεις τις πατάτες, τη δάφνη, 1/2 κ.γ. αλάτι και το ζωμό. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση. Τέλος, χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 

4. Μεταφέρεις το μείγμα στον πολτοποιητή, αφαιρείς τη δάφνη και χτυπάς καλά μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Έπειτα, το ρίχνεις στο μπολ με το κουνουπίδι και ανακατεύεις. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα της κατσαρόλας. 

5. Ρίχνεις το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά. 

6. Μεταφέρεις τη σούπα στα μπολ. Από πάνω ρίχνεις το τσένταρ, το μπέικον και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρεις.

Tip: Αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με sour cream ή κρέμα γάλακτος.

Πηγή: www.simplyscratch.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30