ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ζεστό κρασί (Glühwein)
Μια παραδοσιακή συνταγή από την Γερμανία, σήμερα σου χαρίζει στιγμές (ζεστής) απόλαυσης!
Υλικά για 4 μερίδες
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
125g ζάχαρη
50ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
4 γαρύφαλλα
8 σπόρους κάρδαμο
2 ξυλάκια κανέλας
4 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισου
1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση:
1. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνεις για 30 λεπτά, χωρίς να αφήσεις το μείγμα να βράσει γιατί το αλκοόλ θα εξατμιστεί.
2. Αποσύρεις το κρασί από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει λίγο για να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές του σε αυτό. Στη συνέχεια, σουρώνεις τα υλικά σε ένα μπουκάλι ή μια καράφα και το σερβίρεις ζεστό.
Tip: Αν θέλεις να κάνεις το Glühwein σου πιο «βαρύ» και αρωματικό, μπορείς να προσθέσεις κονιάκ λίγο πριν το αποσύρεις από τη φωτιά.
Πηγή: www.uisafarelo.co.za