Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουφλέ καρότου

Ένα πεντανόστιμο, πρωτότυπο και εορταστικό σουφλέ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

450g καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο

Pixel
Pixel

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. αλεύρι

3 αβγά

Εκτέλεση:

1. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζεις να βράσει σε μεσαία φωτιά. Όταν βράσει το νερό, ρίχνεις μέσα τα καρότα και τα μαγειρεύεις μέχρι να μακαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.

2. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνεις τα καρότα. Στη συνέχεια, τα βάζεις σε έναν πολτοποιητή, ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Προσθέτεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα αβγά και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.

3. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα πυρρίμαχο σκεύος. Ψήνεις στο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά.

Tip: Μπορείς να κάνεις πιο «ενδιαφέρον» το σουφλέ σου προσθέτοντας κολοκυθάκια!

Πηγή: www.thecookingjar.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν