ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σουφλέ καρότου
Ένα πεντανόστιμο, πρωτότυπο και εορταστικό σουφλέ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά για 4 μερίδες
450g καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. αλεύρι
3 αβγά
Εκτέλεση:
1. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζεις να βράσει σε μεσαία φωτιά. Όταν βράσει το νερό, ρίχνεις μέσα τα καρότα και τα μαγειρεύεις μέχρι να μακαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
2. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνεις τα καρότα. Στη συνέχεια, τα βάζεις σε έναν πολτοποιητή, ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Προσθέτεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα αβγά και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
3. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα πυρρίμαχο σκεύος. Ψήνεις στο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά.
Tip: Μπορείς να κάνεις πιο «ενδιαφέρον» το σουφλέ σου προσθέτοντας κολοκυθάκια!
Πηγή: www.thecookingjar.com