Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παντζαροσαλάτα με γκρέιπφρουτ και γιαούρτι

Μια χειμωνιάτικη σαλάτα που θα σε ενθουσιάσει, χάρη σε ένα αναπάντεχο γευστικό «γάμο» ανάμεσα στα παντζάρια και το γκρέιπφρουτ.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

4-5 μικρά παντζάρια

1 ροζ γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο κα κομμένο σε φέτες

Pixel

2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 

8 φύλλα εστραγκόν

1/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και κομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Πλένεις και στραγγίζεις καλά τα παντζάρια. Στρώνεις σε ένα βαθύ ταψί μια λαδόκολλα. Μεταφέρεις εκεί τα παντζάρια, προσθέτεις αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά μέχρι τη μέση. Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζεις το φούρνο.

Pixel

2. Ψήνεις τα παντζάρια στους 150οC για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρεις από το φούρνο και αφήνεις τα παντζάρια να κρυώσουν. Στη συνέχεια, αφαιρείς τη φλούδα τους και τα κόβεις σε φέτες.

3. Απλώνεις το γιαούρτι σε ένα πιάτο και από πάνω τα παντζάρια και το γκρέιπφρουτ. Προσθέτεις τα φιστίκια Αιγίνης και το εστραγκόν, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρεις.

Tip: Όσο περισσότερο ψήνεται το παντζάρι σε χαμηλή θερμοκρασία, τόσο περισσότερο μαλακώνει, χωρίς να χάσει τα ζουμιά του.  

Πηγή: www.sunday-suppers.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Δαμάζοντας τις ορμόνες – όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο «μαγικό» συστατικό του οργανισμού σου

Το κλειδί μεταξύ άλλων για ύπνο, νεανικότητα, διάθεση μέχρι και σεξουαλική επιθυμία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας