Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μεταλλαγμένους τηγανίτες με μπανάνα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

2 αυγά

1 μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

Pixel
Pixel

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

15 σταγόνες εσάνς βανίλια ή μπανάνα

1 ποτήρι του νερού νερό

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τόσο όσο να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό

Για το σερβίρισμα:

Μέλι ή πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

1. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά τα αυγά και προσθέτουμε -εκτός από το αλεύρι- όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν ζεσταθεί καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέσο, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά σούπας από το χυλό μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και σερβίρουμε με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού!

Σημείωση: Μην περιμένεις να γίνουν ιδιαίτερα τραγανοί αυτοί οι τηγανίτες. Η προσθήκη της μπανάνας δεν τους "αφήνει". Είναι πεντανόστιμοι όμως και έτσι!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου