Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κις λορέν με καλαμπόκι και ζαμπόν

Τι είναι πικάντικο, γλυκό, αρωματικό; Η κις λορέν που (σου) φτιάχνουμε σήμερα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

*Για τη ζύμη

1 φλ. φαρίνα

1/2 φλ. πολέντα

200g βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους

Pixel

2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη

1 φλ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο

*Για τη γέμιση

2 φλ. καλαμπόκι βραστό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250g τυρί-κρέμα

5 αβγά

1 φλ. ώριμο τσένταρ, ψιλοκομμένο

Pixel

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. τυρί κρέμα, στην οποία θα έχεις ανακατέψει λίγη πάπρικα και κάρυ

6 λεπτές φέτες ζαμπόν

λίγο φρέσκο θυμάρι

λίγο ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνεις τη ζύμη: βάζεις όλα τα υλικά -εκτός από το βούτυρο- σε ένα μίξερ και τα χτυπάς καλά. Όσο τα χτυπάς, ρίχνεις το βούτυρο, ένα κύβο τη φορά, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να δημιουργήσει σβώλους. Μεταφέρεις τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη δουλεύεις για μερικά λεπτά μέχρι η υφή της να γίνει ομοιόμορφη. Την καλύπτεις με μια πλαστική μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια, τη βγάζεις από το ψυγείο, την τοποθετείς σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνεις. Τέλος, την μεταφέρεις με προσοχή στο ταψί και το καλύπτεις με αυτή. Βάζεις το ταψί στο ψυγείο όσο φτιάχνεις τη γέμιση για την κις λορέν.

2. Ζεσταίνεις λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρεις από τη φωτιά. Παράλληλα, χτυπάς τα αβγά και το τυρί-κρέμα. Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το καλαμπόκι, το τυρί, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοταρισμένα κρεμμύδια.

3. Μεταφέρεις τη γέμιση στο ταψί και από πάνω θρυμματίζεις το πικάντικο τυρί-κρέμα που έχεις φτιάξει. Διπλώνεις το ζαμπόν, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα μεγάλο «τριαντάφυλλο» και το τοποθετείς στη μέση της κις λορέν.

4. Ψήνεις στους 180οC μέχρι να πάρει χρώμα η κις. 

Tip: Αντί για μια μεγάλη κις, με το ίδιο μείγμα μπορείς να φτιάξεις 6 ατομικές αλμυρές τάρτες!

Πηγή: www.my-easy-cooking.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Προτεινόμενα

CELEBS

Γιούλικα Σκαφιδά: Η ηλικία, ο γιος, και η σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ταλαντούχα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ψυχοκόρες»

FASHION TRENDS

Αυτό το jeans από τα 70s εισβάλλει παραμένει στην γκαρνταρόμπα μας και φέτος

Σε κάνει να δείχνεις πιο ψηλή και αδύνατη