ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Burger με σολομό
Δεν ξέρεις πώς να κάνεις τα παιδιά σου να φάνε... ψάρι; Αυτό το απολαυστικό burger θα σου δώσει τη λύση!
Υλικά για 4 μερίδες
500g φρέσκο σολομό
45g σπανάκι, ψιλοκομμένο σπανάκι
2 κ.σ. άνιθο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
1 αβγό
½ φλ. ψίχα ψωμιού
1 σκελίδα σκορδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
4 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση:
1. Αφαιρείς τα κόκαλα και την πέτσα από το σολομό. Τον κόβεις σε κομμάτια, τον βάζεις σε έναν πολτοποιητή και χτυπάς καλά.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτεις σε αυτό το μείγμα το σολομό και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει αφράτο κι ομοιόμορφο. Τέλος, το βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά, προτού το πλάσεις σε μπιφτέκια.
3. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζεις τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
4. Γεμίζεις τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια και γαρνίρεις με λίγο σπανάκι και μουστάρδα, για να δώσεις έξτρα νοστιμιά.
Tip: Ο σολομός είναι σούπερ γευστικός αλλά χαμηλός σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
Πηγή: www.prevention.com