Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Burger με σολομό

Δεν ξέρεις πώς να κάνεις τα παιδιά σου να φάνε... ψάρι; Αυτό το απολαυστικό burger θα σου δώσει τη λύση!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

500g φρέσκο σολομό 

45g σπανάκι, ψιλοκομμένο σπανάκι 

Pixel

2 κ.σ. άνιθο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδα

 1 αβγό 

½ φλ. ψίχα ψωμιού

1 σκελίδα σκορδο

1 κ.σ. βούτυρο 

Pixel

αλάτι, πιπέρι 

4 ψωμάκια για μπέργκερ 

Εκτέλεση:

1. Αφαιρείς τα κόκαλα και την πέτσα από το σολομό. Τον κόβεις σε κομμάτια, τον βάζεις σε έναν πολτοποιητή και χτυπάς καλά.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτεις σε αυτό το μείγμα το σολομό και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει αφράτο κι ομοιόμορφο. Τέλος, το βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά, προτού το πλάσεις σε μπιφτέκια. 

3. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζεις τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

4. Γεμίζεις τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια και γαρνίρεις με λίγο σπανάκι και μουστάρδα, για να δώσεις έξτρα νοστιμιά.

Tip: Ο σολομός είναι σούπερ γευστικός αλλά χαμηλός σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Πηγή: www.prevention.com

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου

CELEBS

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Παίρνουν διαζύγιο; - «Δε μένουν πια μαζί»

«Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει»

ΥΓΕΙΑ

7 τροφές που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία βάζουμε στο πιάτο μας ό,τι μας ωφελεί περισσότερο